Meer

Archive | februari, 2006

Wethouder studentenzaken

Samen met PvdA-raadslid en kandidaat-wethouder Jan Nieuwenburg heb ik een plan gepresenteerd om Haarlem aantrekkelijker te maken als studentenstad. In Haarlem is één van de grootste hogescholen van ons land gevestigd. Bovendien wonen veel studenten die in Amsterdam of Leiden studeren in onze stad. Toch is Haarlem nog te weinig een aantrekkelijke studentenstad. Wij willen daar verandering in brengen en presenteren in een persbericht een aantal voorstellen daartoe.

Allereerst willen wij dat er na de verkiezingen een wethouder voor studentenzaken komt. Het wordt de taak van deze wethouder om al het gemeentelijk beleid waar studenten mee te maken hebben te coördineren, zodat Haarlem een aantrekkelijkere studentenstad wordt. Denk daarbij aan studentenkamers, stageplekken, het opstarten van een eigen bedrijf en uitgaan.

De PvdA wil dat er meer betaalbare woningen voor studenten en starters bij komen. Aan de Randweg tussen hogeschool en Nova College moet een campus komen met veel extra studentenkamers. En zolang dat nog niet af is kunnen op braakliggende stukken grond in de stad tijdelijk containerwoningen voor jongeren en studenten worden geplaatst. Voor afgestudeerden die een eigen bedrijf willen oprichten komt er een bedrijfsverzamelgebouw met begeleiding. Ook moet uitgaan in Haarlem aantrekkelijker worden. De sluitingstijden van kroegen moeten worden vrijgelaten en het aantal nachtbussen naar Amsterdam moet worden uitgebreid.

Wil je weten welke voorstellen wij nog meer doen om Haarlem aantrekkelijker te maken als studentenstad? Lees dan hier het complete plan.

Bekijk hier het item op het nieuws van TVNH over dit plan (in Real Media) en beluister hier het interview met mij hierover op Radio Haarlem 105 als MP3-bestand (excuses voor de slechte geluidskwaliteit).