Meer

Archive | april, 2006

Wethouder studentenzaken

Er komt een wethouder studentenzaken! Maarten Divendal (PvdA) zal zich onder meer met deze portefeuille gaan bezig houden. Dat staat in de brief van PvdA-fractievoorzitter Stan Kaatee aan de Gemeenteraad over de portefeuilleverdeling in het nieuwe College van B&W. De wethouders zullen donderdag 27 april door de Raad worden benoemd.

 

Het instellen van een wethouder studentenzaken zie ik wel een beetje als mijn eerste succesje als raadslid. Ik vind het belangrijk dat Haarlem een aantrekkelijkere studentenstad wordt. Dat is goed voor de economie en voor de levendigheid van de stad. Door een amendement van mij kwam de instelling van zo’n wethouder in het verkiezingsprogramma van de PvdA terecht. Tijdens de campagne heb ik samen met Jan Nieuwenburg een plan gemaakt waar deze wethouder zich mee bezig zou moeten houden: betaalbare studentenwoningen, meer stageplekken, stimuleren van startende ondernemers en leuker uitgaan.

 

In een eerste concept-portefeuilleverdeling die de onderhandelaars deze week hadden gemaakt stond de wethouder studentenzaken niet genoemd. Maar het is gelukt deze portefeuille alsnog bij één van de wethouders onder te brengen. Daar ben ik erg blij mee!