Meer

Popcentrum zet Haarlem Popstad op de kaart

De PvdA steunt het voorstel van Hart, Patronaat en Music Academy voor een nieuw opleidings- en oefencentrum voor popmuziek, waar popschool en oefenruimtes voor bandjes worden gecombineerd. Mogelijk zou dit een plek kunnen krijgen op creatief bedrijventerrein Nieuwe Energie. Hiermee kunnen we Haarlem Popstad nog meer op de kaart zetten.

microfoonHaarlem heeft goud in handen. Met het Patronaat heeft de stad één van de belangrijkste poppodia van het land, we hebben drukbezochte festivals als Bevrijdingspop en Haarlem Jazz en je hoeft de tv of de radio maar aan te zetten en je hoort Haarlemse bandjes, zoals Chef’ Special, The Hype of Michael Prins. Door zich nog meer als popstad op de kaart te zetten kan Haarlem hier economisch meer van profiteren. Bijvoorbeeld door opleidingsinstituten en creatieve bedrijven naar de stad te halen die te maken hebben met popmuziek. Haarlem Popstad kan dan zorgen voor veel nieuwe werkgelegenheid.

Maar dan is het wel belangrijk dat de hele keten voor popmuzikanten goed is georganiseerd: muziekonderwijs voor jongeren, oefenruimte voor startende bandjes, huisvesting voor de bands die inmiddels zijn doorgebroken en natuurlijk podia en festivals waar men kan optreden. In Haarlem ontbreken met name betaalbare oefenruimtes voor beginnende bandjes. Bovendien is de popschool van Hart op zoek naar een nieuw onderkomen. Hart, Patronaat en Music Academy van hogeschool Inholland hebben nu voorgesteld om de popschool te combineren met oefenruimtes voor bandjes, mogelijk op Nieuwe Energie in de Waarderpolder.

De PvdA is enthousiast over dit voorstel. Hiermee kunnen we Haarlem Popstad echt op de kaart zetten. De gemeente hoeft het niet te betalen, maar wordt wel gevraagd om een lening. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft wethouder Cornelis Mooij gevraagd dit idee verder uit te werken en met een voorstel aan de gemeenteraad te komen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie