Meer

Jaaroverzichtje 2013: mijn jaar in zeven resultaten

Zoals elk jaar sluit ik ook dit jaar op deze website af met een klein jaaroverzichtje. 2013 was zeker geen makkelijk jaar. De economische crisis raakte ook Haarlem hard, de gemeente moest opnieuw fors bezuinigen en het was het jaar waarin wethouder Rob van Doorn (GroenLinks) moest aftreden. Maar 2013 was ook het jaar waarin ik, na een mooie strijd met Moussa Aynan, door de leden werd gekozen als lijsttrekker van de PvdA Haarlem voor de verkiezingen van 19 maart 2014.

In onderstaande wordcloud zie je over welke onderwerpen ik het afgelopen jaar het meest blogde op deze website:

Wordcloud kl

Tijdens een jaar houd je je als raadslid met tientallen onderwerpen bezig. Gelukkig lukt het geregeld daarbij kleinere en grotere resultaten te boeken. Zo kreeg de PvdA het dit jaar voor elkaar het minimabeleid bij de bezuinigingen buiten schot te houden, kwam er een kavelwinkel voor zelfbouw van woningen, daalde de schooluitval in onze regio met maar liefst 25 procent en haalde PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg miljoenen Europees geld binnen om zowel de jeugdwerkloosheid aan te pakken als oudere werkzoekenden weer aan het werk te helpen. Mooie resultaten, die helpen Haarlem sterker en socialer te maken.

Een kleine greep uit de resultaten die ik zelf het afgelopen jaar, natuurlijk altijd samen met anderen, in de raadscommissies Bestuur en Ontwikkeling heb kunnen behalen:

 • Dit jaar gingen gemeente, politie en justitie van start met de top-25 aanpak van criminele jongeren in Schalkwijk. Uit een eerste evaluatie blijkt dat Schalkwijk hier veiliger van is geworden.
 • In mei werd bekend dat het Glazen Huis van 3FM Serious Request eind 2014 in Haarlem zal staan. Ik nam het initiatief daartoe.
 • Er is een keurmerk voor coffeeshops ingevoerd, dat zorgt voor beter toezicht op veiligheid en gezondheid.
 • Twee belangrijke organisaties kregen na jaren onzekerheid en lang aandringen van de PvdA eindelijk nieuw onderdak: jongerencentrum Flinty’s en cultuurcentrum Hart.
 • De gemeenteraad besloot dat er een opvang moet komen voor uitgeprocedeerde asielzoekers, in samenwerking met organisaties als Vluchtelingenwerk en Stem in de Stad.
 • In juni werd het nieuwe winkelcentrum Marsmanplein in Haarlem-Noord geopend. De PvdA heeft zich hier jarenlang hard voor gemaakt, voor een leefbare buurt en een sterke buurteconomie.
 • De grote zaal van de Philharmonie kreeg een beweegbare vloer, waardoor er nu veelzijdiger geprogrammeerd kan worden. Zo kan het podium pijnlijke landelijke bezuinigingen beter opvangen.

2 reacties op Jaaroverzichtje 2013: mijn jaar in zeven resultaten

 1. Alwin 30 december 2013 at 16:42 #

  Een succesvol jaartje dus…

  Grappig, zo’n Wordcloud van je blog. Komen grappige dingen uit. Blijkbaar gebruik jij het woord “toekomst” erg vaak. En “samen” komt vaker voor dan “alleen”, best logisch voor een socialist. Alleen die reisjes naar India en Egypte, die zijn dan weer iets minder socialistisch. Maar wel verdiend! :-)

 2. Eric 30 december 2013 at 18:01 #

  Dank je wel Jeroen,

  Voor je bericht, maar nog meer voor het bereikte resultaat.

Geef een reactie