Meer

PvdA wil Frans Hals Museum ontzien

De PvdA kiest er in het verkiezingsprogramma voor cultuur bij nieuwe bezuinigingen zoveel mogelijk te ontzien. Wij zijn dan ook niet voor de door het Frans Hals Museum gevreesde bezuiniging van acht ton, die de doodsteek voor het Frans Hals Museum en De Hallen zou betekenen.

Zaterdag 4 januari luidden scheidend directeur Karel Schampers en de nieuwe directeur Ann Demeester van het Frans Hals Museum in het Haarlems Dagblad de noodklok over een mogelijke bezuiniging van acht ton. Volgens hen zou dit de doodsteek betekenen voor het museum.

Frans Halsmuseum

De bezuiniging op het Frans Hals Museum is één van de mogelijke bezuinigingen uit een pakket van meer dan 20 miljoen. Uit dat pakket zal na de verkiezingen een bezuiniging tussen de acht en tien miljoen euro moeten worden gevonden. Ook de PvdA ontkomt daarbij niet aan pijnlijke keuzes, maar kiest ervoor sociaal beleid, werk, zorg, onderwijs, veiligheid en cultuur zoveel mogelijk te ontzien. Die zaken dragen immers het meest bij aan het Haarlem dat ons voor ogen staat: een sterke en sociale stad, met leefbare en veilige buurten. Een Haarlem dat werkt.

Het Frans Hals Museum is bij een vorige bezuinigingsronde al hard getroffen. Bovendien heeft het museum een enorme aantrekkingskracht op bezoekers uit de hele wereld. Het is daarom belangrijk voor de economie van onze stad, en daarmee voor onze werkgelegenheid. Het zou onverstandig zijn in crisistijd de kip met de gouden eieren te slachten. De PvdA wil komende jaren juist bouwen aan de economie van de toekomst. Door ons nog meer te richten op de dingen waar Haarlem goed in is, zoals cultuur, creativiteit en toerisme. En door opleidingen en innovatieve bedrijven naar de stad te halen die passen bij de kracht van Haarlem. Het Frans Hals Museum en De Hallen horen daar absoluut bij.

Nog geen reacties.

Geef een reactie