Meer

Op bezoek bij de kavelwinkel voor zelfbouw in Den Haag

In Den Haag kunnen mensen een kavel of klushuis kopen, om er zelf hun droomhuis te bouwen. Vrijdag 24 januari bracht de PvdA Haarlem een werkbezoek aan de kavelwinkel in Den Haag. Op initiatief van PvdA-raadslid Artie Ramsodit komt er binnenkort ook zo’n kavelwinkel voor zelfbouw in Haarlem.

Kavelwinkel Den Haag

In 2012 presenteerde de PvdA een plan om meer betaalbare woningen voor middeninkomens te bouwen in Haarlem. Eén van de voorstellen uit dit plan is een kavelwinkel, waar kavels en klushuizen worden aangeboden aan mensen of groepen die zelf hun eigen huis willen bouwen. Zelfbouw blijkt namelijk vaak goedkoper en bovendien is het één van de manieren om in crisistijd toch nog woningen te bouwen. Samen met coalitiepartners D66, VVD en GroenLinks dienden wij vervolgens een motie in om een kavelwinkel te starten in Haarlem.

Kavelwinkel 2

PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg, onder meer verantwoordelijk voor wonen, is hier enthousiast mee aan de slag gegaan. De succesvolle Haagse kavelwinkel dient daarbij als voorbeeld en er zal met de gemeente Den Haag worden samengewerkt bij de oprichting van een Haarlemse kavelwinkel. In onderstaand filmpje wordt de Haagse aanpak uitgelegd:

Nog geen reacties.

Geef een reactie