Meer

Met Marith Rebel op bezoek bij Haarlemse coffeeshops

Vrijdag 31 januari werd in Utrecht de wiettop gehouden. Een groot aantal burgemeesters, waaronder de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders, riepen minister Opstelten op experimenten met gereguleerde wietteelt toe te staan. Op deze dag bezocht ik samen met PvdA-kamerlid Marith Rebel en (kandidaat-)raadsleden Helga Koper en Simon van de Kamer verschillende Haarlemse coffeeshops. Ook gingen we in gesprek over medische wiet, preventie en verslavingszorg.

coffeeshops

Eerst bezochten we twee Haarlemse coffeeshops: Maximillian aan de Gedempte Oude Gracht en Birdy aan de Schoterweg. Beide coffeeshops kregen onlangs het keurmerk voor Haarlemse coffeeshops (zie een eerdere blog). Dit keurmerk wordt uitgereikt aan shops die zich niet alleen aan de wet houden, maar nog een stapje extra doen rond veiligheid, gezondheid en het voorkomen van verkoop aan minderjarigen. De PvdA heeft samen met de coffeeshophouders en Sjaak Vrugt van de Actiepartij aan de wieg gestaan van dit keurmerk.

Aansluitend hadden we een gesprek met het bestuur van het Team Haarlemse Coffeeshopondernemers, drugswetenschapper Mario Lap en de Brijderstichting. Met hen spraken we onder meer over de Haarlemse wens om te experimenteren met gereguleerde wietteelt voor coffeeshops. Daardoor wordt een beter toezicht op volksgezondheid mogelijk en verminderen we criminaliteit. Ook spraken we over de mogelijkheden voor medische wiet en het belang van preventie en verslavingszorg.

Nog geen reacties.

Geef een reactie