Meer

Zorg: zoek het eerst zelf maar uit?

De PvdA wil dat iedereen die zorg nodig heeft, die ook krijgt. Daarom willen wij werken aan goede zorg in de buurt: meer wijkverpleegkundigen en thuiszorg zonder stopwatch. Een aantal andere partijen denkt hier heel anders over. Die zeggen ‘zoek het eerst zelf maar uit’. Er valt dus echt iets te kiezen op 19 maart!

Zaterdag 1 maart vroeg het Haarlems Dagblad alle politieke partijen om een reactie op de stelling ‘Zorg nodig? Zoek het eerst zelf maar uit’. Onder meer D66, VVD en Sociaal Lokaal zeggen het eens te zijn met deze stelling. Ook in Kieskompas zeggen deze drie partijen het belangrijker te vinden dat de belasting voor huizenbezitters omlaag gaat dan dat de zorg toegankelijk blijft voor iedereen.

De PvdA kiest echt voor een ander Haarlem. Waar D66, VVD en Sociaal Lokaal in de zorg kiezen voor ieder voor zich, willen wij het samen blijven doen. Natuurlijk is het goed dat buren, vrienden en familieleden helpen bij de zorg als dat kan, maar professionele zorg moet altijd beschikbaar blijven als dat nodig is. De PvdA zegt dan nooit ‘zoek het zelf maar uit’. En inderdaad, als wij daarvoor een kleine extra bijdrage moeten vragen aan mensen die wat meer te besteden hebben, dan doen wij dat. Zo verdelen we de rekening van de crisis eerlijk en ontzien we de mensen die het al het moeilijkst hebben.

Uw stem maakt het verschil op 19 maart. Kiest u voor een partij die tegen mensen die zorg nodig hebben zegt ‘zoek het eerst zelf maar uit’? Of kiest u voor een partij die investeert in betere zorg in de buurt: thuiszorg zonder stopwatch, meer wijkverpleegkundigen en professionele zorg voor wie dat nodig heeft?

Nog geen reacties.

Geef een reactie