Meer

Haarlems Dagblad: Jonkies in de Haarlemse Raad

Rapportage Haarlems Dagblad over de installatie van de jongste Gemeenteraad ooit in Haarlem, met een foto van mij en Pieter-Anne Wever (SP).  

Haarlems Dagblad, 17 maart 2006:

Jonkies in de Haarlemse Raad

HAARLEM -  De wisseling van de wacht in de gemeenteraad betekent een flinke verjonging van politiek Haarlem. Vanavond werd de nieuwe raad geïnstalleerd waarin oudgedienden plaats maakten voor twintig nieuwelingen. Het is een hele verschuiving in een raad die in 39 zetels telt. Bijna de helft van de zetels is nu voor twintig- en dertigers . Lag de gemiddelde leeftijd in de oude raad op 52,4 jaar, in de nieuwe samenstelling is dat 43,7 jaar.

Het jongste raadslid is Pieter-Anne Wever van de SP – hij is 23, acht jaar jonger dan Oktay Özcan (PvdA) die tot woensdag de jongste was. Het oudste raadslid in de huidige raad is eveneens binnen SP-gelederen te vinden: Pieter Elbers telt 65 lentes.

 

 

Jonkies in de raad: links Pieter-Anne Wever (SP, 23) en rechts Jeroen Fritz (PvdA, 24)

Nog geen reacties.

Geef een reactie