Meer

Haarlems Dagblad: Provincie ook verder met Campus Park

Het Haarlems Dagblad schreef zaterdag 25 april over de beantwoording van de schriftelijke vragen van PvdA-statenlid Alwin Oortgiesen over de campusontwikkeling in Haarlem (zie een eerdere log). In het artikel wordt ook verwezen naar de oproep die ik samen met Alwin Oortgiesen in maart deed om nu aan de slag te gaan met de overbouwing van de Westelijke Randweg en het ontwikkelen van een campus tussen hogeschool INHOLLAND en het Nova College (zie een eerdere log). Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 25 april 2009:

Bij Inholland en Nova College
Provincie ook verder met Campus Park

Door Ivo Laan

HAARLEM – De provincie Noord-Holland is nog altijd voorstander van het plan om tussen de Hogeschool Inholland en het Nova College een campus te bouwen over de Westelijke Randweg heen. Alleen kan de verhuizing van ambtenaren in het gebouw op de hoek Zijlweg/Westelijke Randweg nog roet in het eten gooien. Dat blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van Statenlid Oortgiesen (PvdA) en andere pleitbezorger gemeenteraadslid Jeroen Fritz.

Probleem is dat er op de hoek nu nog een provinciaal gebouw staat. Eerder dit jaar maakte Gedeputeerde Staten bekend dat ze alle ambtenaren van de provincie in afwachting van andere huisvesting, wil huisvesten in portocabins. Maar nu blijkt dat dit nog niet helemaal in kannen en kruiken is. “In juni nemen wij een definitief besluit over de locatie voor tijdelijke huisvesting. Bij dat besluit wordt ook een besluit genomen over het al dan niet meeverhuizen van de afdeling B&U naar deze tijdelijke locatie.”

De bedoeling is om boven de provincialeweg een campus te bouwen met studentenwoningen. Een ideaal plan om in aanmerking te komen voor allerlei subsidiepotten, vinden de PvdA’ers Fritz en Oortgiesen. Want die zijn er maar dan moet wel snel beslist worden. Daarom hadden ze vorige maand vragen gesteld.

Het Haarlems Dagblad besteedde op 12 maart ook al eens aandacht aan onze oproep over de campusontwikkeling. Dit artikel kun je hier lezen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie