Meer

Wijkschouw Rozenprieel

Nadat ik ‘s ochtends bezoekers had rondgeleid in het stadhuis was ik ‘s middags te gast bij de Participatiegroep Rozenprieel. Ik ben namens de fractie contactpersoon voor deze wijk. De Participatiegroep organiseerde vandaag een wijkschoonmaak en een buurtfeest. Voor politici en ambtenaren vond er een wijkschouw plaats, waarbij buurtbewoners ons wezen op problemen waar de gemeente wat aan zou moeten doen.

Zo voerde de tocht onder meer langs de Bethelkerk. Deze is ruim drie jaar geleden uitgebrand en het zwartgeblakerde karkas staat sindsdien onbehandeld in de wijk. De gemeente is eigenaar van het gebouw en zou het willen verkopen, maar het is nog volstrekt onduidelijk hoe lang het gaat duren totdat het gebouw wordt opgeknapt. Ik ben van plan om hier samen met GroenLinks in de raadscommissie Ontwikkeling vragen over te stellen, want het is wel erg bizar dat een gebouw dat eigendom is van de gemeente zo lang staat te verkrotten midden in een woonwijk.

Mooi was dat er tijdens de wijkschouw ook meteen zaken konden worden gedaan. Zo wilde de buurt graag dat op een aantal blinde muren muurschilderingen aangebracht zouden kunnen worden door kunstzinnige buurtbewoners, om zo onaangename plekjes op te leuken. De stadsdeelregisseur (ambtenaar die zich bezig houdt met leefbaarheid in de buurt) zei meteen dat als de wijk met een uitgewerkt plan komt de gemeente daar wel een potje met geld voor heeft.

Nog geen reacties.

Geef een reactie