Meer

Werkbezoek Ripperda

Vandaag heb ik met de raadscommissie Ontwikkeling een werkbezoek gebracht aan de bouwlocatie van de Ripperda. Op het terrein van de voormalige legerkazerne worden een ondergrondse parkeergarage, een verzorgingstehuis en woningen gebouwd. De bouw vordert inmiddels gestaag. Tijdens het werkbezoek kregen we een rondleiding over het bouwterrein.

Verschillende gebouwen blijven behouden. Naast het prachtige hoofdgebouw worden verschillende stallen en officierswoningen omgebouwd tot woningen. Daarnaast worden er verschillende gebouwen bijgebouwd. Het belooft erg mooi te worden. Behalve woningen en een verzorgingstehuis komt er een grote ondergrondse parkeergarage, die ook parkeerplekken zal bieden voor bezoekers van de Cronjé. Daarmee kan deze grootste winkelstraat van Haarlem-Noord autoluw worden. Ook dat is een hele verbetering.

Verschillende woningen zijn inmiddels verkocht. Interessant is dat vooral oudere Haarlemmers en starters een woning in het gebied kopen. De ouderen laten vaak een grote woning elders in Haarlem achter, waardoor daar weer andere Haarlemmers in hun wonen. Ook worden er in het project een aantal woon-werk-woningen gebouwd. Hieraan bestaat in Haarlem een tekort.

Wil je meer weten over de nieuwbouw op het Ripperdaterrein? Kijk dan eens op www.deripperda.nl.

Eén reactie op Werkbezoek Ripperda

  1. Dave Hoekstra 1 november 2008 at 12:21 #

    Kunt u mij misschien vertellen waarom de kwaliteit van het project de ripperda zo onder de maat is? Waarom welstand en monumentenzorg de ontwikkelaar de hand boven het hoofd houden?

    Misschien is erg een mogelijkheid dat ik bij de gemeente de problemen op de agenda kan krijgen, misschien heeft u een idee?

    mt vr gr

    Dave Hoekstra