Meer

Haarlems Dagblad: Woningkrant weer in papieren vorm

Het Haarlems Dagblad schrijft maandag 22 juni over mijn door de gemeenteraad aangenomen motie over een gratis woningkrant voor ouderen (zie een eerdere blog). Het is de derde keer dat het Haarlems Dagblad aandacht besteedt aan dit onderwerp, eerder schreef de krant hier al over toen we in februari schriftelijke vragen stelden (zie hier) en toen deze vragen in april werden beantwoord (zie hier). Je kunt het complete artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 22 juni 2009:

Voor senioren tijdelijk gratis
Woningkrant weer in papieren vorm

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Een geprinte versie van de Woningkrant komt in Haarlem weer gratis ter beschikking aan ouderen van 65 jaar en ouder. De gratis verspreiding was eerder dit jaar afgeschaft ten faveure van een digitale versie op internet. Een papieren versie is sindsdien alleen tegen betaling thuisbezorgd te krijgen.

Op initiatief van de PvdA zullen senioren de krant desgewenst weer gratis gaan ontvangen, althans tijdelijk. De maatregel, die uiterlijk 1 januari 2010 ingaat, loopt tot begin 2011. Daarna zouden de gezamenlijke woningcorporaties en Woonservice hiervoor zorg moeten dragen.

De gemeente had eerder laten weten geen signalen te hebben dat de afschaffing van de papieren Woningkrant het ouderen moeilijker maakt om zich op de hoogte te stellen van het aanbod van de woningcorporaties. De PvdA betwijfelt dat, omdat veel ouderen niet beschikken over internet.

Het afschaffen van de gratis papieren krant staat volgens de partij bovendien haaks op het beleid van de gemeente om ouderen te verleiden naar een voor hen passender (kleiner) huis te verhuizen om zo meer eengezinswoningen vrij te krijgen voor de markt.

Via internet blijft het woningaanbod te vinden op de website www.mijnwoonservice.nl.

Geen reacties mogelijk.