Meer

Op bezoek bij winkeliers Cronjéstraat

Elke maandag vergaderen we met de PvdA-fractie. Meestal is dit in het stadhuis, maar regelmatig vergaderen we ook ergens op locatie in de stad. Soms is dat bij in een bepaalde wijk (zoals Parkwijk-Zuiderpolder of de Sportliedenbuurt), soms bij een organisatie (zoals jongerencentrum Flinty’s, Stem in de Stad of de Selimiye Moskee) en soms bij een interessante Haarlemmer (zoals klimaatgoeroe Maurits Groen). Maandag 16 november waren we te gast bij de winkeliersvereniging in de Cronjéstraat in Haarlem-Noord.

De Cronjéstraat is één van de belangrijke winkelstraten in Haarlem buiten het centrum. Bijna vier jaar lang deed ook ik hier mijn dagelijkse boodschappen, toen ik in een studentenkamer woonde aan de Rijksstraatweg vlakbij het Soendaplein. Dit soort buurtwinkelcentra zijn erg belangrijk voor de economie, de werkgelegenheid en de leefbaarheid in de wijken. Reden genoeg voor de PvdA om in gesprek te gaan met de winkeliers die hier ondernemen.

Cronjé

Sinds vorig jaar is de straat tijdens de openingstijden van de winkels afgesloten voor het autoverkeer. Ook opende de nieuwe Cronjégarage bij het Ripperdaterrein. In februari hield de PvdA in de straat al een enquête over hoe deze vernieuwingen in de smaak vallen bij bezoekers van de Cronjé. Hieruit bleek grote tevredenheid over de autovrije straat, maar ook bleek dat de garage nauwelijks werd gebruikt. Mijn fractiegenoten Joyce Langenacker en Martien Brander zijn hiermee aan de slag gegaan, wat leidde tot een aantal verbeteringen (zie dit bericht).

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere dingen die verbeterd kunnen worden. Zo ging het gesprek onder meer over het terrassenbeleid, de inrichting van het Julianapark, parkeerpaaltjes, het nieuwe bestemmingsplan, het aangeven van de Cronjégarage in het verwijssysteem van parkeergarages in de stad en het parkeren van fietsen. Allemaal punten waar wij de komende weken in de verschillende raadscommissies mee aan de slag gaan.

Nog geen reacties.

Geef een reactie