Meer

Vier miljoen voor sociale wijkverbetering Haarlem-Oost

Rijksoverheid, corporaties en gemeente gaan de komende jaren vier miljoen euro investeren in sociale wijkverbetering in Haarlem-Oost. De gemeente Haarlem heeft een grote subsidie van het Rijk gekregen voor projecten op het gebied van werkgelegenheid, sociale cohesie en kansen voor de jeugd in de zogenaamde Zomerzone, met name de Slachthuisbuurt en Parkwijk.

Minister Van der Laan heeft het Preventiebudget 40+ ingesteld voor wijken die niet behoren tot de 40 prachtwijken, maar wel grote sociale problemen kennen. Haarlem heeft voor Haarlem-Oost de maximale subsidie van 2 miljoen euro uit dit budget gekregen. Voorwaarde voor de subsidie is dat lokale partijen eenzelfde bedrag bijleggen. In Haarlem dragen de corporaties en de gemeente elk 1 miljoen euro bij, waardoor het totale bedrag op 4 miljoen euro komt. De gemeente financiert dit uit het geld voor stedelijke vernieuwing. In de raadscommissie Ontwikkeling spraken wij donderdag 26 november over de besteding van dit geld.

zomerzone

De subsidie is bedoeld voor sociale verbetering van de wijk. Samen met wijkbewoners zijn plannen gemaakt om het geld te besteden. Er komen onder meer projecten op het gebied van werkgelegenheid, sociale cohesie, kansen voor de jeugd, sport en cultuur.

Haarlem-Oost is een stadsdeel waar veel gebeurt. Er wordt flink geïnvesteerd in renovatie en nieuwbouw van woningen en in de openbare ruimte. Maar de gemeente moet niet alleen in stenen investeren, maar ook in de mensen. Naast een prettig huis en een goed onderhouden straat is het ook belangrijk dat buurtbewoners een baan hebben, dat jongeren kansen krijgen op goed onderwijs en dat buren elkaar ontmoeten. Met deze subsidie wordt dat mogelijk gemaakt.

Eén reactie op Vier miljoen voor sociale wijkverbetering Haarlem-Oost

 1. hans wilelms 29 november 2009 at 03:25 #

  L.s.,
  Ik ben Amsterdamemr, in Haarlem getrouwd en gewoont in Oost en nu wonen wij in een gesloten inrichting (het Lagunisol resort) op Curaçao.
  Wij dachten dat Haarlem rijk was en is, want alles zie er zo verzorgd uit, maar buiten de stadskern, sorry, buiten de opeenhoping van platteland schijnt het nu een puinhoop te zijn, terwijl her toch vele riekende rijken zijn, ook in bellènde plaatsen zoals Heemstede, Bloemendaal, Aaneenhoudt (?) en het onderland de bloembolgemeenten. Maar ja het is net als hier en in de U.S.A. en de rest van de wereld nl. 5% wordt onderhouden door de 95%, tot over de graven heen door deze natuurlijke ‘minderheids-’groepen
  Hans Willems
  B.o.m. / W.I.R.
  Staaskolonie Curaçao

Geef een reactie