Meer

Actie: Glazen Huis naar Haarlem

Namens de PvdA ben ik een actie gestart om het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2010 naar Haarlem te halen. Met de online petitie www.glazenhuisnaarhaarlem.nl verzamelen we hier steun voor bij de Haarlemse bevolking. Daarnaast zal ik donderdag 17 december tijdens het mondelinge vragenuur in de gemeenteraad aan het College van B&W vragen hieraan mee te werken.

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niet eten. In ruil voor donaties draaien zij dag en nacht verzoeknummers van luisteraars. Dit jaar wordt het voor de zesde keer georganiseerd. In Groningen wordt geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Eerdere gaststeden waren Utrecht, Den Haag en Breda. De Haarlemse dj Giel Beelen doet dit jaar al voor de vijfde keer mee aan de actie.

Serious Request

Dit jaar waren er vijf steden kandidaat om het evenement te organiseren: Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam en Tilburg. Groningen haalde het uiteindelijk binnen. De PvdA vraagt het College van B&W Haarlem kandidaat te stellen als gaststad van het evenement in december 2010. Op die manier kan Haarlem een bijdrage leveren aan internationale solidariteit. Dit past bij de doelstelling van de gemeente om als Millenniumgemeente aandacht te vragen voor de ontwikkelingsdoelen van de VN. Daarnaast trekt het veel mensen naar de stad, wat goed is voor de naamsbekendheid en economie van Haarlem.

Doe mee en steun deze actie! Je kunt de petitie tekenen op http://www.glazenhuisnaarhaarlem.nl. Ben je lid van Hyves? Dan kun je ook lid worden van de speciale pagina op Hyves: http://sr2010naarhaarlem.hyves.nl.

3 reacties op Actie: Glazen Huis naar Haarlem

  1. Alwin 16 december 2009 at 13:49 #

    Leuke actie, Jeroen! Mijn steun heb je en ik zal het doorsturen aan vrienden en bekenden in Haarlem. Ik hoop dat het echt gaat lukken!

  2. Joost 16 december 2009 at 22:32 #

    Goede actie! Veel succes en ik hoop dat het lukt.

  3. Annemieke Somers 17 december 2009 at 17:13 #

    Het zou echt gaaf zijn als het lukt om het Glazen Huis volgend jaar op de Grote Markt in Haarlem neer te zetten. Wat een feest zou dat worden! Echt een goede actie van de pvda. Ik wens jullie heel veel succes.

Geef een reactie