Meer

Haarlems Dagblad: Wens: Glazen Huis in 2010 in Haarlem

Het Haarlems Dagblad besteedt woensdag 16 december aandacht aan de actie van de PvdA om het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2010 naar Haarlem te halen. Deze actie is vandaag van start gegaan. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 16 december 2009:

Wens: Glazen Huis in 2010 in Haarlem

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Het Glazen Huis van radiozender 3FM zou volgend jaar helemaal niet misstaan in Haarlem. PvdA-raadslid Jeroen Fritz begint een actie om het actiehuis naar de Spaarnestad te krijgen.

“De opzet van het Glazen Huis past goed bij Haarlem”, zegt Fritz. “Haarlem ondersteunt actief de internationale Millenniumdoelen om onder meer honger en armoede te bestrijden. Dat huis zou prima een weekje op de Grote Markt, Botermarkt of Stationsplein kunnen staan.”

Het Glazen Huis is het kloppend hart van de ‘Serious Request’-actie van 3FM om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dit jaar staat het in Groningen en zijn de acties gericht op de bestrijding van malaria. Een van de bewoners is de Haarlemse dj Giel Beelen.

Sinds vorig jaar kunnen gemeenten zich kandideren als locatie. Fritz wil morgen tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar politieke steun voor zijn initiatief vragen. Vandaag al start een internetpetitie op www.glazenhuisnaarhaarlem.nl.

Nog geen reacties.

Geef een reactie