Meer

RTVNH: Haarlem wil Glazen Huis binnenhalen

Radio en TV Noord-Holland besteedden de afgelopen dagen aandacht aan onze actie om het Glazen Huis naar Haarlem te halen (zie een eerdere blog). Ook op hun website verscheen een artikel naar aanleiding van de beantwoording van mijn mondelinge vragen (zie een eerdere blog). Dit artikel kun je hier lezen. Teken de petitie op www.glazenhuisnaarhaarlem.nl.

Website RTVNH, 18 december 2009:

Haarlem wil Glazen Huis binnenhalen

HAARLEM Haarlem wil volgend jaar het Glazen Huis van 3FM Serious Request naar Haarlem halen. Hiervoor gaat de gemeente deze weken onderzoek doen.

Dit zei burgemeester Schneiders donderdag na vragen van de PvdA. Die partij voert actie met een online petitie om het Glazen Huis volgend jaar in Haarlem te krijgen. Binnen twee dagen leverde dit al bijna 350 handtekeningen op. Serious Request is een jaarlijkse actie, waarbij drie dj’s met het draaien van verzoekplaten geld inzamelen voor het Rode Kruis. Hierbij eten ze zes dagen lang niet. Het Glazen Huis staat dit jaar in Groningen.

Volgens PvdA-raadslid Jeroen Fritz is het goed voor de stad om het Glazen Huis eind december over de vloer te hebben. “Vorig jaar stond het Glazen Huis in Breda”, zegt hij. “Die stad heeft toen onderzocht wat het voor de stad heeft opgeleverd. Er kwamen ruim 200.000 mensen extra naar de binnenstad, die samen ruim 4 miljoen euro extra besteedden in winkels en horeca. Ik kan me bovendien voorstellen dat ook winkeliers en horeca wel willen meebetalen om het Glazen Huis naar de stad te krijgen. Wij gaan daar de komende weken in ieder geval met hen over in gesprek.”

Studenten halen geld op
Haarlemse studenten hielden deze week overigens hun eigen versie van het Glazen Huis. Ze draaiden verzoekplaatjes voor geld. Hiermee haalden ze ruim 2500 euro op, een bedrag dat door de gemeente is verdubbeld. Het geldt wordt naar het echte Glazen Huis in Groningen gebracht, waar de 3FM-dj’s dit jaar geld inzamelen voor de bestrijding van malaria.

Bekijk hier het artikel op de website van RTVNH

Nog geen reacties.

Geef een reactie