Meer

Weekbladen over Glazen Huis naar Haarlem actie

Donderdag 24 november besteden zowel het Haarlems Weekblad als De Haarlemmer aandacht aan onze actie om het Glazen Huis van Serious Request volgend jaar naar Haarlem te halen (zie een eerdere blog). Je kunt beide artikelen hier lezen.

Haarlems Weekblad, 24 december 2009:

Komt het Glazen Huis naar Haarlem?

HAARLEM – Het College van B&W zal de komende weken onderzoeken of het Glazen Huis naar Haarlem kan komen. De PvdA voert sinds 16 december actie om het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2010 naar de stad te halen.

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niet eten. Intussen draaien ze dag en nacht verzoeknummers. De Haarlemse dj Giel Beelen doet dit jaar al voor de vijfde keer mee. Dit jaar wordt het evenement voor de zesde keer georganiseerd en wordt er geld ingezameld voor de bestrijding van Malaria.

Op dit moment staat het Glazen Huis in Groningen maar zou het niet mooi zijn als het volgend jaar naar Haarlem komt? Zo denkt Jeroen Fritz van de Haarlemse PvdA fractie erover en is daarom een online petitie gestart.

Volgens de burgemeester zijn aan de komst van het Glazen Huis wel kosten verbonden maar staan er ook voordelen tegenover. Op vragen van Jeroen Fritz in de raadsvergadering heeft de burgemeester toegezegd met een notitie te komen en de mogelijkheid serieus te onderzoeken. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Breda. Volgens Fritz kwamen er toen 200.000 mensen naar Breda dieruim vier miljoen euro hebben uitgegeven, dat is goed voor de winkels en de horeca.

Op de online petitie staan inmiddels meer dan 500 handtekeningen. De PvdA roept alle Haarlemmers op te tekenen op http://www.glazenhuisnaarhaarlem.nl.

 

De Haarlemmer, 24 december 2009:

Online petitie PvdA levert in twee dagen al ruim 340 handtekeningen op
Komst Glazen Huis wordt onderzocht

HAARLEM – Het College van B&W van Haarlem gaat de mogelijkheid om het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2010 naar Haarlem te halen de komende weken serieus onderzoeken. Dat antwoordde burgemeester Bernt Schneiders donderdag 17 december op mondelinge vragen van PvdA-raadslid Jeroen Fritz.

De PvdA voert sinds 16 december actie om het Glazen Huis volgend jaar naar de stad te halen met een online petitie op www.glazenhuisnaarhaarlem.nl. Binnen twee dagen leverde dat al bijna 350 ondersteuningen op.

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zijn zes dagen opgesloten in een glazen huis en mogen niet eten. In ruil voor donaties draaien zij dag en nacht verzoeknummers van luisteraars. Dit jaar wordt het voor de zesde keer georganiseerd. In Groningen wordt geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Eerdere gaststeden waren Utrecht, Den Haag en Breda. De Haarlemse dj Giel Beelen doet dit jaar al voor de vijfde keer mee aan de actie.

De PvdA wil dat Haarlem zich in 2010 kandidaat stelt als gaststad van het evenement. PvdA-raadslid Jeroen Fritz: “Op die manier kan Haarlem een bijdrage leveren aan internationale solidariteit. Dit past bij de doelstelling van de gemeente om als Millenniumgemeente aandacht te vragen voor de ontwikkelingsdoelen van de VN. Daarnaast trekt het veel mensen naar de stad, wat goed is voor de naamsbekendheid en economie van Haarlem”.

Volgens de burgemeester zijn aan de komst van het Glazen Huis wel kosten verbonden, maar daar staan ook voordelen tegenover. Hij zegde toe hierover met een notitie naar de raad te komen. Fritz: “Vorig jaar stond het Glazen Huis in Breda. Die stad heeft toen onderzocht wat het voor de stad heeft opgeleverd. Er kwamen ruim 200.000 mensen extra naar de binnenstad, die samen ruim 4 miljoen euro extra besteedden in winkels en horeca. De voordelen wegen dus ruimschoots op tegen de kosten. Ik kan me bovendien voorstellen dat ook winkeliers en horeca wel willen meebetalen om het Glazen Huis naar de stad te krijgen. Wij gaan daar de komende weken in ieder geval met hen over in gesprek”.

De PvdA roept alle Haarlemmers op de kandidatuur te ondersteunen door de online petitie te tekenen op http://www.glazenhuisnaarhaarlem.nl.

Nog geen reacties.

Geef een reactie