Meer

Haarlems Weekblad: vragen over station West

Het Haarlems Weekblad schreef 9 mei over de door mij samen met VVD en SP gestelde schriftelijke vragen over het mogelijke afblazen van station Haarlem-West en de gevolgen voor de campusontwikkeling. Lees hier het artikel.

Haarlems Weeblad, 9 mei 2007:

Vragen over station West

HAARLEM – De bouw van station Haarlem-West is van de baan. Althans, dat meldt het Haarlems Dagblad zaterdag 5 mei. Gedeputeerde Cornelis Mooij zou een streep door het idee hebben gehaald. Daarmee komt mogelijk ook de ontwikkeling van de campus aan de Westelijke Randweg in gevaar. Voor de gemeenteraadsleden Jeroen Fritz (PvdA), Stefan Hikspoors (VVD), Pieter Elbers (SP) en Pieter-Anne Wever (SP) is dit reden om schriftelijke vragen te stellen aan het College van B&W.

Gedeputeerde Cornelis Mooij van Verkeer zou een streep hebben gehaald door het idee om station Overveen wat te verplaatsen richting Westelijke Randweg, zodat er een station Haarlem-West bij hogeschool INHOLLAND ontstaat. De provincie wil station Overveen niet opofferen. Bovendien zou de entree van de hogeschool INHOLLAND niet gunstig liggen ten opzichte van het nieuwe station. Een jaar geleden ondertekenden de provincie en de NS nog een intentieovereenkomst waarbij de bouw van acht stations in het noordelijke deel van de Randstad werd bepleit. Hier maakte ook station Haarlem-West deel van uit.

De komst van station Haarlem-West is onderdeel van de geplande campusontwikkeling bij hogeschool INHOLLAND en het Nova College aan de Westelijke Randweg. Deze ontwikkeling, waarbij de Randweg overbouwd zou worden, zou plaats moeten bieden aan studentenflats, (starters)woningen en kantoren. PvdA-raadslid Jeroen Fritz:Wij vinden de campusontwikkeling van groot belang. Op deze plek kunnen betaalbare woningen voor studenten gecombineerd worden met (starters)woningen en startende bedrijfjes. Op die manier kan een creatief en innovatief stukje Haarlem ontstaan, waarmee talentvolle jongeren aan de stad kunnen worden gebonden. Wij maken ons dan ook zorgen over de gevolgen van het afblazen van station Haarlem-West voor deze campusontwikkeling”.

PvdA, SP en VVD willen nu van het College van B&W weten of het station Haarlem-West inderdaad van de baan is, of dat er nog mogelijkheden zijn om realisering van het station alsnog te bewerkstelligen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie