Meer

Overal in de Roos en Greinerschool

Na afloop van het bezoek van minister Vogelaar aan de Slachthuisbuurt en onze enquête-actie (zie vorige log) ben ik samen met fractiegenoot Moussa Aynan nog even naar het Rozenprieel gegaan. Ook deze buurt vierde feest. Voor de tweede keer werd hier het Overal in de Roos festival georganiseerd.

Het Rozenprieel is, ondanks de ligging tussen de welvarender binnenstad en het zeer welvarende Haarlem-Zuid, één van de minder welvarende wijken van Haarlem. Bij de verkiezingen van 2002 scoorde de LPF hier goed. Voor buurtbewoners was dit aanleiding om drie jaar geleden voor het eerst het festival Overal in de Roos te organiseren, waarbij bevolkingsgroepen met elkaar in contact kunnen komen. Dit jaar werd dit festival voor de tweede keer gehouden.

Eén van de onderdelen van het festival was een feestelijke bijeenkomst in de voormalige Greinerschool aan de Voorhelmstraat. In dit monumentale pand bevinden zich op dit moment atelierruimtes voor kunstenaars. Corporatie/ontwikkelaar Ymere gaat het pand restaureren. Daarna zullen de atelierruimtes voor de kunstenaar blijven bestaan, maar worden aangevuld met ruimte voor startende bedrijfjes en voorzieningen voor de buurt. Kunstenaars en buurtbewoners zijn erg blij met het plan. Met de bijeenkomst gisteren werd de overeenkomst tussen Ymere en gemeente, die vrijwel rond is, alvast gevierd.

Het is prachtig dat deze beeldbepalende school wordt opgeknapt en een goede nieuwe functie krijgt voor de buurt. Hopelijk lukt het om ook de St. Petrus LTS in Parkwijk voor Haarlem te behouden (zie eerdere log). Lees hier meer over de restauratieplannen van de Greinerschool.

Nog geen reacties.

Geef een reactie