Meer

Eén Haarlem.nl

Zoals ik in een eerdere log al schreef heeft de PvdA gisteren bij de eerste termijn van de behandeling van de Kadernota in de raad tien moties en amendementen ingediend. Eén daarvan heb ik samen met mijn fractiegenoot Moussa Aynan geschreven: de motie ‘Eén Haarlem.nl’.

Er worden steeds meer verschillende gemeentelijke websites voor stadspromotie gelanceerd, zoals www.haarlemsmaaktnaarmeer.nl. Bezoekers die op internet naar informatie zoeken over Haarlem komen echter als eerste terecht op www.haarlem.nl. Op deze website zou dus alle toeristische informatie voor bezoekers beschikbaar moeten zijn. De motie verzoekt het College daarom geen nieuwe afzonderlijke websites voor stadspromotie meer te ontwikkelen, maar in plaats daarvan de website www.haarlem.nl om te vormen tot een website waar behalve alle gemeentelijke informatie ook alle toeristische informatie over Haarlem te vinden is, naar het voorbeeld van www.gent.be.

De kans dat de motie donderdag bij de stemmingen wordt aangenomen is zeer groot, want de motie is mede ondertekend door alle maandag aanwezige fracties in de Gemeenteraad. Behalve de PvdA zijn dat SP, VVD, GroenLinks, CDA, D66, Axielijst, Partij Spaarnestad en ChristenUnie-SGP. De Ouderenpartij was maandag niet aanwezig.

Nog geen reacties.

Geef een reactie