Meer

Beste landelijke webpoliticus bekend

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen werd ik uitgeroepen tot Beste Lokale Webpoliticus (zie een eerdere blog). Ook bij deze landelijke verkiezingen wordt deze prijs weer uitgereikt, maar dan voor Beste Landelijke Webpoliticus. Als vorige winnaar zat ik in de jury, samen met Karlijn van den Berg (strateeg bij Muse en IceMobile en editor bij Bright Magazine) en Alexander Pleijter (universitair docent ‘Journalistiek en Nieuwe Media’ aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Leiden).

Er waren vier juryprijzen te verdelen: beste webpoliticus, beste website, beste twitteraar en beste weblog. In elke categorie kozen wij als jury drie genomineerden, waaruit we telkens één winnaar kozen. Soms was dat nog best een moeilijke keuze, want nog niet veel politici gebruiken de mogelijkheden die internet biedt erg goed. Op weblogs ontbreekt vaak een reactiemogelijkheid en op twitter volgen veel politici maar een handjevol mensen. Het blijft daardoor vaak eenrichtingsverkeer, terwijl juist interactie de kracht is van sociale media.

Maar gelukkig zijn er best ook politici die het al erg goed doen. Voor de belangrijkste juryprijs (beste webpoliticus) kozen wij D66-kamerlid Boris van der Ham. Ook Martijn van Dam (PvdA) en Lot Feijen (Lijst 17) waren genomineerd. Boris van der Ham is op veel verschillende plekken op het internet aanwezig, reageert actief op anderen en is zeer actueel. Hij gebruikt internet echt om met anderen in gesprek te komen. Een terechte winnaar. De overige prijzen gingen naar Job Cohen (beste website), Femke Halsema (beste twitteraar) en Fred Teeven (beste weblog).

Eén reactie op Beste landelijke webpoliticus bekend

  1. 350z turbo kits 3 december 2011 at 06:02 #

    How do you make your blog look this cool! Email me if you get the chance and share your wisdom. Id be appreciative.

Geef een reactie