Meer

In debat met Job Cohen op Stedelijk Gymnasium

Dit weekend viert het Stedelijk Gymnasium Haarlem haar 620ste verjaardag met een reünie voor oud-leerlingen. Vrijdag 11 juni werd deze reünie gestart met een debat en wijnproeverij. Tijdens het debat ging oud-leerling Job Cohen in debat met drie jonge oud-leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Ik was één van deze drie oud-leerlingen.

Na weken debat over koopkracht, hypotheekrenteaftrek en bezuinigingen had de organisatie dit keer een heel ander debat in gedachte voor Job Cohen. We debatteerden namelijk over stellingen die te maken hebben met het Stedelijk Gymnasium zelf. Is het een elitaire school? Moeten de lessen op zaterdag terugkeren? En is Haarlem ook een aantrekkelijke stad als je niet meer op school zit? Daarover gingen we met Cohen in debat.

Onderstaand een foto die het Haarlems Dagblad maakte van het debat:

Nog geen reacties.

Geef een reactie