Meer

Haarlems Dagblad: PvdA bepleit snelle oplossing Droste

Donderdag 26 augustus besteedt het Haarlems Dagblad aandacht aan de schriftelijke vragen die ik heb gesteld aan het College van B&W over gebreken na de recente renovatie van het monumentale Drostegebouw (zie een eerdere blog). Je kunt het complete artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 26 augustus 2010:

PvdA bepleit snelle oplossing Droste

Door Henk Geist

HAARLEM – Voor de vochtproblemen in het monumentale Drostegebouw moet snel een oplossing worden gevonden. De gemeente moet daar bij projectontwikkelaar Hoogergeest uit Santpoort op aandringen. Dat bepleit de Haarlemse PvdA, die schriftelijke vragen aan het college van B en W heeft gesteld over de vochtproblematiek.

Haarlems Dagblad berichtte afgelopen zaterdag hierover. Het rijksmonument is net gerenoveerd, maar heeft nu al last van vochtvlekken, schimmel, afbladderend pleisterwerk en tegels die loslaten. De PvdA wil weten wat de gevolgen hiervan zijn voor het monument, aangezien de gemeente een rol heeft als het gaat om bescherming van monumentaal erfgoed in de stad. Ook wil de partij weten in hoeverre de gemeente bij de verbouwing en renovatie van monumenten toezicht houdt op de monumentale staat en of dat bij het Drostegebouw is gebeurd.

Bij de renovatie zijn ook authentieke kozijnen verwijderd en vervangen door nieuwe exemplaren, hetgeen in strijd is met de gemeentelijke monumentenverordening. De PvdA wil weten of het klopt dat de gemeente hierover al een juridische procedure tegen de ontwikkelaar is begonnen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie