Meer

Fractievergadering bij Stem in de Stad

Gisteravond hadden we een fractievergadering op locatie. Af en toe houden we de wekelijkse fractievergadering op maandagavond niet in onze fractiekamer in het Stadhuis, maar op locatie ergens anders in de stad. Gisteren deden we dat bij Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt.

Stem in de Stad is een diaconale organisatie die opkomt voor mensen in de knel. Ze hebben een Aanloopcentrum voor mensen die eenzaam zijn. Zij kunnen gewoon binnenlopen voor een kopje koffie of een praatje. Dagelijks ontvangen ze 80 tot 90 gasten. Ook runt Stem in de Stad in samenwerking met de gemeente een noodopvang voor asielzoekers en heeft men drie keer per week een eetvoorziening voor mensen die niet zelf voor hun eten kunnen zorgen.

Natuurlijk is Stem in de Stad een kerkelijke organisatie, maar ze weten kerk en diaconaal werk goed te scheiden. Mensen die bij het Aanloopcentrum komen of asielzoekers in de noodopvang worden niet lastig gevallen door mensen die ze proberen te bekeren. Dat is wat mij betreft ook de enige voorwaarde waaronder de gemeente dit soort organisaties mag subsidiëren: zendingsdrang hoort door de overheid niet gefinancierd te worden. Maar Stem in de Stad doet fantastisch werk en ze doen dat veel beter dan de overheid ooit zou kunnen doen. Gelukkig weten ze hun kerkelijke achtergrond en hun liefdadigheidswerk goed van elkaar te scheiden, waardoor de gemeente goed met hen kan samenwerken en dit fantastische werk kan subsidiëren.

We hebben gisteren toegezegd dat alle fractieleden een keer eten komen opscheppen bij de eetvoorziening. Zelf ben ik in november aan de beurt. Wil je meer weten over Stem in de Stad? Kijk dan hier.

Nog geen reacties.

Geef een reactie