Meer

Eindelijk één Haarlem.nl

Soms kun je in de gemeenteraad heel snel iets voor elkaar krijgen, maar vaak duurt het ook erg lang tot je het resultaat van een politiek besluit of stellingname in werkelijkheid ziet. Een voorbeeld van zo´n lang traject, dat uiteindelijk wel resultaat oplevert, is de discussie over de promotie van Haarlem op internet, die mijn fractiegenoot Moussa Aynan en ik in 2007 startten.

In juni 2007 diende ik samen met Moussa de motie ´Eén Haarlem.nl´ in in de Haarlemse gemeenteraad. De motie vroeg de gemeente te stoppen met het ontwikkelen van tal van afzonderlijke websites voor stadspromotie, en in plaats daarvan de website haarlem.nl om te vormen tot centrale portal voor zowel gemeentelijke als toeristische informatie over Haarlem. Dat is immers de site die mensen die zoeken naar informatie over Haarlem als eerste tegenkomen. De motie werd mede ingediend namens alle andere fracties.

Nu, ruim drie jaar later, is er resultaat. Als je naar haarlem.nl gaat kom je eerst op een beginpagina, waar je kunt kiezen of je naar de gemeentelijke informatie wilt, of dat je als toerist meer over een bezoek aan Haarlem wilt weten. Hoewel de website wat mij betreft nog een stuk interactiever en aantrekkelijker kan, is dit een heel mooi begin. VVV Nederland heeft al aangekondigd de Haarlemse site als voorbeeld te gaan gebruiken voor andere gemeenten.

Onderstaand promotiefilmpje werd tegelijkertijd met de nieuwe portal gelanceerd.

Eén reactie op Eindelijk één Haarlem.nl

  1. Remy 24 september 2010 at 10:25 #

    Alleen van dat comic sans lettertype aan het einde van het filmpje krijg ik rillingen… BRRRR. Verder wel een prachtig beeld van de stad!

Geef een reactie