Meer

Op bezoek bij SportSupport

Elke maandag vergaderen we met de PvdA-fractie. Meestal is dit in het stadhuis, maar regelmatig vergaderen we ook ergens op locatie in de stad. Soms is dat bij in een bepaalde wijk (zoals Parkwijk-Zuiderpolder of de Sportliedenbuurt), soms bij een organisatie (zoals winkeliersvereniging Cronjéstraatjongerencentrum Flinty’s, Stem in de Stad of de Selimiye Moskee) en soms bij een interessante Haarlemmer (zoals klimaatgoeroe Maurits Groen). Ook deze raadsperiode gaan we hier weer mee door. Maandag 11 oktober bezochten we stichting SportSupport, de organisatie die in Haarlem de breedtesport ondersteunt en bevordert.

SportSupport doet dit op tal van manieren. Zo adviseert zij sportverenigingen, stimuleert zij sport in de buurt, organiseert zij sporttoernooien voor scholen en ondersteunt zij ouderen en gehandicapten bij het sporten. Via de aparte stichting Topsport Kennemerland wordt bovendien het topsportklimaat in de regio gestimuleerd. Al deze activiteiten werden verder toegelicht.

Daarnaast spraken we met een zogenaamde ‘combinatiefunctionaris’. Een combinatiefunctie combineert eigenlijk twee banen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In dit geval ging het om iemand die twee dagen per week voor de klas staat als gymdocent in Haarlem-Oost en de overige dagen zich inzet voor sport in de buurt, door op de verschillende pleintjes in de wijk sport door jongeren te stimuleren en door activiteiten te organiseren. Mooi en belangrijk werk, dat helpt om veel problemen bij jongeren en overlast in de buurt te voorkomen. Lees hier veel meer over combinatiefuncties.

De komende jaren zal ook de gemeente Haarlem fors moeten bezuinigen. Ook sport zal daarbij niet geheel kunnen worden gespaard, en mogelijk zal dit ook gevolgen hebben voor SportSupport. Maar daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat dit soort werk behouden kan blijven voor Haarlem. Het is daarom zeer nuttig als fractie af en toe bij dit soort organisaties op bezoek te gaan en met hen te bespreken wat voor ideeën zij hier zelf over hebben. Zo werd bijvoorbeeld het idee geopperd om ook scholen te laten meebetalen aan de combinatiefuncties, waar zij immers ook van profiteren. Iets waar we als fractie zeker naar gaan kijken.

Nog geen reacties.

Geef een reactie