Meer

“If we amplify everything, we hear nothing”

Dit weekend hielden de Amerikaanse komieken Jon Stewart en Stephen Colbert hun ‘Rally to Restore Sanity and/or Fear’. Een protestmars met het doel om de stem van de gematigdheid weer dominanter te laten worden in het publieke debat. Zowel de politiek als de media worden te veel beheerst door zichzelf overschreeuwende extremisten. De kleinste futiliteiten worden opgeblazen tot een rel of hype en elke extreme dorpsgek krijgt zendtijd op primetime televisie. Ondertussen wordt de mening van het overgrote deel van de bevolking, gewone gematigde mensen die met elkaar proberen samen te leven, steeds minder gehoord.

Aan het einde van de rally hield Jon Stewart een indrukwekkende speech. Hoewel natuurlijk toegespitst op de Amerikaanse situatie, waar Fox News en de Tea Party het debat beheersen, kan zijn oproep vrijwel één op één vertaald worden naar Nederland. Ook hier overschreeuwen steeds meer politici zichzelf, bang gemaakt door het succes van de PVV. De 1,5 miljoen kiezers van Wilders zijn in het publieke debat belangrijker geworden dan de vele miljoenen kiezers van meer gematigde partijen. En de beste manier om vanavond te gast te zijn bij Pauw en Witteman is ofwel de Islam tot de grond toe af te branden, ofwel als conservatieve moslim met een gek hoedje op te weigeren op te staan voor rechters of vrouwen een hand te geven.

Bekijk onderstaand de video van de slotspeech van Jon Stewart:

www.comedycentral.com
Rally to Restore Sainty and/or Fear The Daily Show The Colbert Report
Nog geen reacties.

Geef een reactie