Meer

Haarlems Dagblad: ‘Frans Hals is van ons!’

Zaterdag 13 november schrijft het Haarlems Dagblad over de CDA-motie in de Haarlemse gemeenteraad die vroeg om van het Frans Halsmuseum een Rijksmuseum te maken (zie een eerdere blog). In het artikel wordt mijn reactie op deze motie geciteerd. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 13 november 2010:

‘Frans Hals is van ons!’

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Het Frans Hals Museum is véél beter af met het Haarlemse stadsbestuur dan met het kabinet Rutte. Dat was donderdag in de gemeenteraad de door PvdA’er Jeroen Fritz geformuleerde maar breed gedragen reactie op het voorstel van het CDA om het museum te nationaliseren.

De nationalisatie zou de gemeente drie miljoen per jaar aan subsidie moeten schelen. Het CDA kreeg daardoor alleen de steun van de éénpersoonsfracties van Actiepartij en Trots.

Directeur van het Frans Hals Museum Karel Schampers had eerder deze week in deze krant al flinke bedenkingen bij het voorstel uitgesproken. Volgens hem werd hiermee wel heel makkelijk voorbijgegaan aan de stedelijke trots die het museum vertegenwoordigt.

Nog geen reacties.

Geef een reactie