Meer

Teylers Museum kandidaat Unesco Werelderfgoed

Het Haarlemse Teylers Museum is één van de negen Nederlandse kandidaten om toegevoegd te worden aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het oudste museum van Nederland maakt daarmee kans om het tweede Werelderfgoed in Haarlem te worden, naast de Stelling van Amsterdam, die voor een klein deel binnen onze gemeentegrenzen ligt. Mooi nieuws, in de eerste plaats natuurlijk voor het Teylers Museum zelf, maar ook voor de toeristische aantrekkelijkheid van de stad.

De afgelopen jaren is van verschillende Haarlemse gebouwen geopperd dat ze mogelijk in aanmerking zouden komen voor een plek op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het ging onder meer over de beide Bavokerken. Mijn fractiegenoot Moussa Aynan heeft eens een voorstel in de gemeenteraad gedaan om de Haarlemse hofjes samen met de hofjes in een aantal andere steden collectief kandidaat te stellen. Het is mooi dat het met het Teylers Museum nu is gelukt een Haarlems gebouw ook echt officieel kandidaat te stellen. Hopelijk wordt het spoedig ook echt door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Nog geen reacties.

Geef een reactie