Meer

Haarlems Dagblad: Nieuwe poging Serious Request

Maandag 27 december schrijft het Haarlems Dagblad over de wens van de PvdA om het Glazen Huis van 3FM Serious Request in 2012 alsnog naar Haarlem te halen, nadat dat voor 2010 mislukte (zie een eerdere blog). Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 27 december 2010:

Nieuwe poging Serious Request
‘Glazen Huis 2012 in Haarlem’

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Het moet er wat PvdA-gemeenteraadslid Jeroen Fritz betreft toch een keer van komen: het Glazen Huis in Haarlem. Het doel is 2012.

Het is niet voor het eerst dat Fritz ervoor pleit om Haarlem het centrum te laten zijn van de Serious Request-actie van Radio 3FM. Een eerdere poging – voor dit jaar – strandde op geld. Eindhoven ‘kocht’ het Glazen Huis voor 175.000 euro. Dat was de gemeente Haarlem te dol. Het stadhuis was hooguit bereid 75.000 euro neer te leggen.

Fritz wil bezien of het benodigde geld voor 2012 op een andere manier bij elkaar gehaald kan worden. Hij denkt daarbij aan het bedrijfsleven en de horeca. Fritz: “Onderzoek in Breda, waar het Huis vorig jaar stond, wijst uit dat het de lokale economie miljoenen aan extra inkomsten heeft opgeleverd. Het is bovendien een vorm van stadspromotie die ongekend is. Zou je deze zendtijd ink0pen, dan ben je honderden miljoenen kwijt. Maar dat is uiteraard niet het enige. Het is mooi om als stad een bijdrage te leveren aan een prachtige inzamelingsactie voor een betere wereld.”

De benefietactie bracht dit jaar een recordbedrag van 7.135.707 euro op. Tijdens Serious Request sluiten drie radio-dj’s zich een week lang zonder eten op in een glazen gelegenheidsstudio om met het draaien van verzoekplaten geld in te zamelen.

Fritz wil komend voorjaar, tijdens de behandeling van de Kadernota, met voorstellen komen om het Glazen Huis naar Haarlem te halen. “Ik kan het nog niet precies zeggen, maar ik denk dat het om een bedrag van ongeveer 10.000 euro zal gaan om de actie van de grond te krijgen. Maar dan moet er wel zicht zijn op het bij elkaar krijgen van de volledige 175.000 euro. Daarbij ga ik er vanuit, dat het bedrag om het Huis binnen te halen ongeveer gelijk blijft.”

Nog geen reacties.

Geef een reactie