Meer

Op bezoek bij MSD

Met enige regelmaat bezoekt de PvdA-fractie op maandagavond een wijk, een organisatie of een bedrijf in de stad. Maandag 31 januari brachten we een bezoek aan farmaceutisch bedrijf MSD in de Waarderpolder. MSD is sinds 1956 in de Waarderpolder gevestigd en is met ca. 900 werknemers één van de grote werkgevers in de stad.

MSD maakt onderdeel uit van het Amerikaanse Merck & Co. De fabriek van MSD in Haarlem was de eerste vestiging in Europa. Op het terrein is zowel een verkoopafdeling als een productieafdeling van het bedrijf gevestigd. MSD Haarlem produceert, verpakt en verspreidt medicijnen naar 140 landen. Hoewel de nadruk in Haarlem ligt op het verpakken van medicijnen, worden er ook medicijnen geproduceerd. Zo is MSD Haarlem de enige medicijnfabriek ter wereld die een middel tegen rivierblindheid produceert. Dit wordt door het bedrijf gratis ter beschikking gesteld in Afrika.

We kregen een rondleiding over het enorme terrein van MSD, onder meer langs het hoog geautomatiseerde magazijn en langs de afdeling waar pillen worden verpakt. Ook gingen we met Carolien van Bloemendal (directeur operations van Merck Manufacturing Division) en Theo J. van Dijk (public relations manager van MSD) in gesprek over het bedrijf. Met hen spraken wij onder meer over de bereikbaarheid van de Waarderpolder, maatschappelijk verantwoord ondernemen, het beschikbaar stellen van stageplekken, duurzaamheid en samenwerking tussen bedrijven in Haarlem.

Carolien van Bloemendal gaf aan dat MSD erg blij is met de recente verbeteringen van de bereikbaarheid van de Waarderpolder door de fly-over en de Schoterbrug. Zij hoopt dat er in de toekomst nog betere vormen van samenwerking komen tussen bedrijven in Haarlem, zodat zij van elkaar kunnen profiteren. MSD kan op die manier ook een rol spelen om startende ondernemers te ondersteunen. De gemeente zou die samenwerking verder kunnen stimuleren.

De PvdA vindt het erg belangrijk dat bedrijven als MSD in Haarlem zijn gevestigd. Niet alleen zorgen zij voor veel werkgelegenheid in de regio, ook spelen ze een belangrijke rol in de ambitie van Haarlem om innovatieve bedrijvigheid aan de stad te binden. Wij willen dat de gemeente en het bedrijfsleven samenwerken aan een sterke economie, voldoende werkgelegenheid en een mooie stad. Samen maken we Haarlem.

Nog geen reacties.

Geef een reactie