Meer

Velsen en Haarlem: veel gemeenschappelijk

Velsen en Haarlem hebben veel gemeenschappelijk. Niet alleen delen we de gemeentegrens aan de noordkant van Haarlem, maar ook werken beide gemeenten samen bij onderwerpen als wonen, WMO, openbaar vervoer, de veiligheidsregio en recreatieschap Spaarnwoude. Alle reden dus voor onze fractie om weer eens bij te praten met de PvdA-fractie van Velsen. Dat gebeurde vrijdag 4 februari tijdens een etentje met de PvdA-fracties uit Velsen en Haarlem in de Kloosterkeuken, een Haarlems leerwerkbedrijf.

Directe aanleiding van de ontmoeting was een drietal actuele onderwerpen, waar we graag met onze partijgenoten in Velsen over van gedachte wilden wisselen. Allereerst het plan van Velsen om bij Fort Benoorden Spaarndam een bungalowpark van Landal aan te leggen, iets waar de gemeente Haarlem grote moeite mee heeft (zie een eerdere blog). Ten tweede spraken we over de Zuidtangent. Haarlem onderzoekt samen met de provincie momenteel drie mogelijke routes voor het hoogwaardig openbaar vervoer tussen station Haarlem en Velsen: de Westelijke Randweg, de Rijksstraatweg en de Waarderpolder (lees hier meer daarover). Tenslotte hebben we het gehad over de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK), waar zowel Velsen als Haarlem deel van uitmaken. Om de financiële problemen bij deze organisatie aan te pakken moet er komende jaren bezuinigd worden. Het zou goed zijn als de PvdA-fracties in de betrokken gemeenten daarbij samen optrekken.

Maar natuurlijk kwamen er nog tal van andere onderwerpen aan de orde, zoals de gezamenlijke woningmarkt voor huurders en de problemen bij thuiszorgorganisatie Viva, die in beide gemeenten actief is. Het is bovendien goed om wat beter kennis te maken met de collega’s aan de andere kant van de gemeentegrens, zodat we elkaar snel weten te vinden. Een kracht van de PvdA is immers dat we een landelijke partij zijn, die in alle gemeenten en op alle bestuursniveaus vertegenwoordigd is. Daar moeten we gebruik van maken.

Eén reactie op Velsen en Haarlem: veel gemeenschappelijk

  1. Alwin 7 februari 2011 at 11:47 #

    Maar verder is Velsen natuurlijk gewoon een lelijk dorp en Haarlem een mooie oude stad, dus zoveel gemeenschappelijk nu ook weer niet.

Geef een reactie