Meer

Stadscamping

Er komt definitief een stadscamping bij de Veerplas. Dat blijkt uit de plannen voor een nieuw leisure centrum met de naam Sports & Adventure Plaza de Veerplas (SAPLAZA), die in samenwerking met recreatieschap Spaarnwoude zijn opgesteld. Hiermee wordt één van de wensen van de PvdA uit het initiatiefvoorstel jongerentoerisme (zie een eerdere log), dat onlangs door de Raad werd aangenomen, uitgevoerd.

De stadscamping maakt deel uit van de eerste fase van de SAPLAZA-plannen. De camping, die gepland is aan de zuidkant van de Veerplas, zal 2400 m2 beslaan en 60 kampeerplekken bevatten. Ook komen er 8 plekken voor campers. De PvdA stelde in haar initiatiefvoorstel al voor om op deze plek een stadscamping te ontwikkelen. De ligging in recreatiegebied Spaarnwoude en de nabijheid van het station Haarlem-Spaarnwoude maken deze locatie naar onze mening ideaal. Ook ons voorstel om de camping te combineren met een evenemententerrein voor onder meer Circus Renz is in de plannen opgenomen.

camping

 

Het plan SAPLAZA bestaat uit twee fasen. De eerste fase wordt gerealiseerd in januari 2009, en bestaat voornamelijk uit outdoor onderdelen, waaronder naast de stadscamping een outdoor adventure park, buitenhoreca en wateractiviteiten. In januari 2010 zal de tweede fase gerealiseerd worden, waarbij de nadruk ligt op indoor onderdelen, waaronder een indoor adventure park, binnensporten, restaurant, sportcafé en een natuur&educatie centrum. De totale oppervlakte van het leisure centrum beslaat 55.000 m2.

Hier kun je de complete plannen voor de Veerplas bekijken. Hier vind je een kaart van de Veerplas, waarop de precieze locatie van de stadscamping staat aangegeven.

2 reacties op Stadscamping

  1. Geert van der Vecht 12 november 2007 at 16:16 #

    Ik heb er zin an: kamperen in Haarlem! Zorgen jullie ook nog voor een beetje mooi weer?

  2. Dirk Jan 15 november 2007 at 12:26 #

    Kleine correctie Jeroen. De camping komt aan de noord west zijde, niet aan de zuidzijde lnags de Oudeweg. De foto is niet N-Z georiënteerd…

Geef een reactie