Meer

Statenfractie bezoekt Westelijk Tuinbouwgebied

Gisteren bracht de provinciale PvdA-fractie een werkbezoek aan onze regio. In Haarlem werden onder meer het Westelijk Tuinbouwgebied, woonzorgcentrum Reinaldahuis en creatief bedrijventerrein Nieuwe Energie bezocht. Hoewel het weer niet echt mee zat (veel wind en regen) was het een interessant bezoek.

bezoek Westelijk Tuinbouwgebied

Als Haarlemse PvdA-ers wilden we de statenleden onder meer het Westelijk Tuinbouwgebied laten zien. De gemeente Haarlem wil hier meer natuurontwikkeling mogelijk maken, maar de Noord-Hollandse GroenLinks-gedeputeerde Moens ligt dwars. Hij wil eerder beloofd geld voor de aankoop van landbouwgrond niet langer beschikbaar stellen en wil zelfs woningbouw op deze plek toestaan. De Haarlemse PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg en de Stichting Westelijk Tuinbouwgebied probeerden de PvdA-statenleden te overtuigen van het belang van de natuurontwikkeling in dit gebied, zodat zij in de Staten gedeputeerde Moens op andere gedachten kunnen brengen.

Kijk hier voor meer informatie over het Westelijk Tuinbouwgebied

Nog geen reacties.

Geef een reactie