Meer

Motie: Geen straaljager voor Sinterklaas

Sinterklaas komt dit jaar in Schalkwijk niet per stoomboot of op het paard Amerigo aan, maar per JSF-straaljager. Dat meldt De Haarlemmer deze week. Voor de PvdA aanleiding om gisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in te dienen, die het College van B&W verzoekt om ervoor te zorgen dat “Sinterklaas ook dit jaar ordentelijk te paard naar Schalkwijk kan”.

SinterklaasIn onze motie, opgesteld door mijn fractiegenoot Arjen Overbeek, geven wij aan dat Schalkwijk prima per paard bereikbaar is. Wij schrijven dat “door de vrije busbaan van de Zuidtangent een uitstekende ruiterroute naar het winkelcentrum bestaat”. Er is dus helemaal geen reden om het vertrouwde paard te verruilen voor een stuk oorlogstuig als de JSF-straaljager.

Deze PvdA-motie kreeg de steun van vrijwel de gehele gemeenteraad. Alleen de VVD-fractie stemde verdeeld. Het overgrote deel van deze fractie vond het vanuit het oogpunt van diervriendelijkheid beter om het paard een dagje vrij te geven. Maar VVD-fractievoorzitter Arend-Jan van den Beld had geen fractiediscipline afgekondigd bij het stemgedrag, omdat hij vond dat iedereen een eigen gewetensafweging moest maken over welk stemgedrag zou leiden tot de grootste opbrengst aan cadeaus in hun schoen. Tja, het blijven toch materialisten, die VVD-ers.

Kijk hier voor de complete tekst van de motie.

Geen reacties mogelijk.