Meer

CDA-kamerlid: Geen woningnood in Nederland

Nederland kent geen woningnood. Dat heeft Tweede Kamerlid Ruud van Heugten (CDA) vandaag gezegd naar aanleiding van de behandeling van de begroting van Wonen, Wijken en Integratie in de Tweede Kamer. Wie helpt hem uit de droom?

Ruud van Heugten (CDA)Van Heugten woont zelf in Helmond. Misschien kan daar iedereen makkelijk een woning vinden, of in ieder geval iedereen met het inkomen van een kamerlid. Maar dat wil nog niet zeggen dat dat overal en voor iedereen geldt.

Wellicht zou het een goed idee zijn als de Haarlemse CDA-fractie hem eens uit zou nodigen in onze regio. Wij kennen namelijk wel degelijk een grote woningnood. Er zijn lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen, zelfs met een urgentieverklaring is een passende woning vinden bijna onmogelijk, studentenkamers zijn schaars, de prijzen van koopwoningen stijgen het hardst van het hele land en starters die een eerste eigen huis willen kopen kunnen hier in de regio geen betaalbare woning vinden. Word wakker, Ruud! Er is wel degelijk woningnood, en het is jouw taak als kamerlid om daar iets aan te doen!

Gelukkig is de PvdA zich wel bewust van de dagelijkse praktijk in steden als Haarlem. PvdA-minister Ella Vogelaar wil elk jaar 80.000 woningen extra bouwen. PvdA-kamerlid Staf Depla pleitte vandaag in de Kamer voor het aanpakken van randgemeenten van grote steden die te weinig sociale woningen bouwen. Daar kennen wij er ook wel een paar van bij ons in de buurt…

Nog geen reacties.

Geef een reactie