Meer

Ymere Werkt: ‘Zonder duurzaamheid geen kwaliteit’

In het voorjaarsnummer van het kwartaalblad ‘Ymere Werkt’ van corporatie Ymere wordt aan de hand van een aantal korte interviewtjes verslag gedaan van de bijeenkomst Bouwend Haarlem van vrijdag 4 februari (zie een eerdere blog). Ook ik kom hierin aan het woord. Je kunt het artikel hier lezen.

Ymere Werkt, nr 12, maart 2011:

Zonder duurzaamheid geen kwaliteit

In het Haarlemse Figee Innovatie Theater kwam onlangs Bouwend Haarlem bijeen om duurzaam bouwen (opnieuw) op de kaart te zetten. Want partners in Haarlem geloven niet dat de bouwopgave te complex of te duur is, of dat de markt geen interesse heeft. “Zonder duurzaamheid geen kwaliteit”, stelt Grischa Lowinski, directeur van Elan Wonen. “Sociale duurzaamheid hoort net zo goed op de agenda, want hiermee is een woonwijk na 25 jaar ook nog vitaal en prettig leefbaar”, aldus Stefan Schuwer van Ymere.

Wie Jan Nieuwenburg
Is wethouder Volkshuisvesting van de gemeente Haarlem
Aanwezig omdat hij een van de gastheren (panelleden) is.
Vindt het goed dat de parners van Bouwend Haarlem naast de kwantiteit van de woningvoorraad het steeds meer hebben over de kwaliteit ervan.

Wie Grischa Lowinski
Is directeur Elan Wonen
Aanwezig omdat Elan Wonen echt iets met de stad Haarlem heeft en omdat zij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.
Vindt
dat je bewoners duidelijk moet voorrekenen wat maatregelen kosten én opleveren, omdat ze dan wellicht een andere, meer duurzame keuze maken.

Wie Stefan Schuwer
Is bestuurder Ymere
Aanwezig omdat duurzaamheid nadrukkelijk geagendeerd moet blijven.
Vindt
dat sociale of maatschappelijke duurzaamheid net zo belangrijk is als duurzaamheid in technologische en ecologische zin. Want hiermee wordt de leefbaarheid van woonwijken en buurten op de langere termijn gewaarborgd.

Wie Gerrie Blok
Is regiodirecteur Haarlem bij Ymere
Aanwezig omdat haar samenwerkingspartners hier bijeen komen.
Vindt
dat in samenwerking gekeken moet worden naar wat realiseerbaar is in plaats van elkaar strakke normen op te leggen.

Wie Charles Groenhuijsen
Is schrijver en journalist
Aanwezig omdat hij dagvoorzitter is bij deze editie van Bouwend Haarlem.
Vindt
het verbazingwekkend dat we in het drassige Nederland zo weinig aan houtskeletbouw doen.

Wie Jeroen Fritz
Is raadslid bij de gemeente Haarlem
Aanwezig omdat Bouwend Haarlem iedere keer weer een inspirerende bijeenkomst oplevert waar nagedacht wordt over een toekomstbestendige woningmarkt.
Vindt
dat maatregelen op het gebied van duurzaamheid en isolatie een vorm van sociaal beleid zijn, omdat energiekosten vooral voor mensen met een laag inkomen de pan uit rijzen.

Nog geen reacties.

Geef een reactie