Meer

Mijn duizendste blog

Dit is mijn duizendste blog. Sinds ik vijf jaar geleden raadslid werd heb ik duizend keer een bericht geplaatst op deze website. Een mooi moment om eens terug te kijken. Waar gingen al die blogjes over? En worden ze eigenlijk wel gelezen? Een paar statistieken.

De afgelopen vijf jaar is deze website uitgegroeid van een eenvoudige weblog naar een website waar ook sociale media een steeds belangrijker rol zijn gaan spelen. Gemiddeld schrijf ik zo’n 200 blogs per jaar, wat neerkomt op ruim drie blogjes per week. De meest gebruikte woorden in al die blogs? Naast mijn eigen naam zijn dat Haarlem, PvdA en blog. Andere woorden die ik opvallend veel gebruik zijn wonen, samen en jongeren. Donderdag is de meest genoemde dag en de VVD de meest genoemde andere partij. Onderstaand een tagcloud van de honderd meest gebruikte woorden in al die duizend blogs (klik op de afbeelding voor een vergroting).

De meeste blogs gingen over de thema’s wonen (153), ruimtelijke ordening en bouwen (146) en PvdA (138). Veruit de meeste blogs schreef ik zelf, maar niet allemaal: 112 blogs waren berichten uit de lokale of landelijke media over mij. De meeste blogs gingen over politiek, maar sommige blogs waren ook meer persoonlijk van aard, zoals de 86 blogs met reisverslagen. Mijn blogs zijn niet alleen te lezen op deze website, maar ook op mijn pagina’s op Facebook en Hyves en via Twitter.

Het bezoekersaantal van deze website is de afgelopen duizend blogs fors gegroeid. Trok mijn website de eerste jaren zo’n dertig unieke bezoekers per dag, inmiddels schommelt dat rond de 130 per dag. Sinds de eerste blog is mijn website 106.184 keer bezocht. Een belangrijk deel daarvan bestaat uit eenmalige bezoekers, die via google op deze website belanden. Daarnaast komen steeds meer bezoekers via twitter op deze site terecht. De best bezochte dag is overigens alweer een tijdje geleden: op 27 en 28 november 2007 werd mijn website gedurende 24 uur ruim tienduizend maal bezocht toen deze blog stond doorgelinkt vanaf Geenstijl (zie een eerdere blog).

Natuurlijk hoop ik dat jullie ook de komende jaren met enige regelmaat deze website blijven bezoeken, want ik ga nu op voor de 2000!

5 reacties op Mijn duizendste blog

 1. Ellen 2 april 2011 at 11:23 #

  gefeliciteerd met de 1000ste!

 2. Alwin 2 april 2011 at 11:26 #

  Duizend alweer? Wauw. Ik ken weinig politici die zo trouw blijven bloggen, ook wanneer er voorlopig even geen verkiezingen zijn. Complimenten1

 3. Sophie Hermsen 2 april 2011 at 13:47 #

  Een mooie mijlpaal, gefeliciteerd!

 4. Tjeerd 2 april 2011 at 17:57 #

  Geinig zo’n tagcloud. Gefeliciteerd

 5. Elisabeth 9 april 2011 at 12:18 #

  Gefeliciteerd!

Geef een reactie