Meer

Op bezoek bij het NZH Vervoers Museum

Elke maandagavond hebben we met de PvdA-fractie fractievergadering. Meestal is dat in het stadhuis, maar regelmatig gebruiken we deze maandagavond ook om ergens in de stad op bezoek te gaan. Zo waren we onlangs bij de winkeliers in de Cronjéstraat en bij farmaceutisch bedrijf MSD (zie een eerdere blog). Maandag 11 april bezochten we met de fractie het NZH Vervoers Museum.

Behalve de grote musea als het Frans Halsmuseum, Teylers Museum en Dolhuys, kent Haarlem ook een aantal kleine musea, die geheel vaak door vrijwilligers worden gerund. Een voorbeeld van zo’n klein museum is het NZH Vervoers Museum op het terrein van de voormalige busremise van Connexxion aan de Leidsevaart. Dit museum toont onder meer een aantal klassieke trams en bussen van NZH, de voorloper van Connexxion.

Veel van de vrijwilligers die bij het NZH Vervoers Museum werken zijn voormalig medewerkers van de NZH. Als fractie kregen we een rondleiding door twee van hen. Het is prachtig om te zien met hoeveel passie zij vertellen over de mooie oude trams en bussen die zij de afgelopen jaren geheel hebben gerenoveerd en nu als pronkstukken in het museum staan.

Het voormalige Connexxionterrein krijgt de komende jaren een nieuwe bestemming. In de gemeenteraad heb ik mij er in het verleden hard voor gemaakt dat het museum een plek houdt op dit terrein (zie een eerdere blog). Dat zal ook gebeuren. Het museum is op dit moment in gesprek met de ontwikkelaar over mogelijke nieuwbouw.

Nog geen reacties.

Geef een reactie