Meer

Haarlems Dagblad: ’40-Plusgelden veel sneller de wijken in’

Donderdag 12 mei zal ik in de gemeenteraad mondelinge vragen stellen over berichten dat subsidieaanvragen van bewoners voor de zogenaamde 40-plusgelden in Haarlem-Oost stuklopen op bureaucratie bij de gemeente. De 40-plusgelden zijn gelden voor sociale wijkverbetering in Parkwijk en Slachthuisbuurt. Vandaag schrijft het Haarlems Dagblad over deze mondelinge vragen. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 12 mei 2011:

Oproep PvdA’er Fritz:
’40-Plusgelden veel sneller de wijken in’

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Laat Haarlem alsjeblieft vaart maken met initiatieven van bewoners in Parkwijk en de Slachthuisbuurt. Die oproep doet PvdA-raadslid Jeroen Fritz. Er ligt voor de wijken in totaal 4 miljoen euro op de plank. Diverse bewonersinitiatieven dreigen echter stuk te lopen op de trage verdeling ervan.

Zo moest Stichting Ontmoet Elkaar In Parkwijk een voor Koninginnedag geplande kunstmarkt al afblazen en vreest ze een binnenkort te houden straatspeeldag uit eigen zak te moeten voorschieten. Een initiatiefnemer voor een huttenbouwfeest heeft zich inmiddels al teleurgesteld teruggetrokken.

Fritz wil van verantwoordelijk wethouder Rob van Doorn weten wat die gaat doen om de procedures te verbeteren, zodat de aanvragen ‘sneller en minder bureaucratisch kunnen worden afgehandeld’. Hij zal de wethouder daar vanavond in de gemeenteraad vragen over stellen.

Fritz: “Het lijkt mij dat we toch vooral enthousiast moeten helpen om juist de initiatieven van bewoners te laten slagen. Tegenwerken kan niet de bedoeling zijn. Ik kan me voorstellen dat een stadsdeelregisseur hier een mooie rol in kan spelen.”

Parkwijk en Slachthuisbuurt zijn aangemerkt als zogeheten 40-pluswijken met dermate sociale problemen dat die extra aandacht verdienen. Het rijk heeft daarvoor 2 miljoen euro beschikbaar gesteld, gemeente en woningcorporaties hebben daar elk een miljoen bijgelegd.

Nog geen reacties.

Geef een reactie