Meer

Haarlems Dagblad: ‘Geld moet sneller naar Parkwijk’

Donderdag 12 mei stelde ik mondelinge vragen in de gemeenteraad over de bureaucratie bij de 40-plusgelden voor Haarlem-Oost (zie een eerdere blog). Die dag besteedde het Haarlems Dagblad hier al aandacht aan (zie dit bericht). Zaterdag 14 mei schrijft het Haarlems Dagblad opnieuw over de mondelinge vragen, dit keer over de beantwoording door wethouder Rob van Doorn. Je kunt dit artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 14 mei 2011:

‘Geld moet sneller naar Parkwijk’

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Zeker als het om ‘kleine’ bedragen gaat moet subsidiegeld bedoeld voor buurtinitiatieven in Parkwijk en de Slachthuisbuurt sneller op hun plek kunnen komen. Verantwoordelijk wethouder Van Doorn denkt te kunnen gaan werken met voorschotten om de huidige teleurstelling in met name Parkwijk weg te nemen. Daar zijn actieve buurtbewoners het wachten beu. Zij willen gewoon aan de slag, maar lopen vast in de huidige, ellenlange bureaucratische procedures.

Van Doorn reageert met zijn voorstel op vragen die de PvdA heeft gesteld naar aanleiding van berichtgeving in deze krant.

Parkwijk en de Slachthuisbuurt zijn aangemerkt als zogeheten 40-Pluswijken waarvoor in totaal 4 miljoen euro beschikbaar is voor projecten om de leefbaarheid in de wijken te vergroten.

Volgens de wethouder kan het zeker niet de bedoeling zijn dat bewonersinitiatieven stranden in te stroperige procedures, of dat bewoners uit eigen zak geld voor projecten gaan voorschieten waar feitelijk gewoon subsidie voor beschikbaar is. Van Doorn: “Die vrijwilligers zijn het goud van de stad, die mensen moeten wij heel erg koesteren.” Hij wijst er wel op dat wettelijk strakke regels gelden ten aanzien van deze subsidies. “Maar ik ga er alles aan doen om binnen de randvoorwaarden de boel flink te versnellen.”

Nog geen reacties.

Geef een reactie