Meer

Zet molen De Adriaan niet uit de wind

Aanstaande donderdag bespreekt de gemeenteraad een krediet voor de nieuwbouw in het Scheepmakerskwartier (zie een eerdere log). Ik zal daarbij een motie indienen die moet voorkomen dat de windvang van molen De Adriaan door de nieuwbouw slechter wordt. De motie verzoekt het College van B&W om de maximale bouwhoogte van de gebouwen direct tegenover De Adriaan terug te brengen naar vier bouwlagen. Nu staat in het concept-Masterplan nog dat deze gebouwen maximaal zes bouwlagen hoog mogen worden.

molen De Adriaan

Molen De Adriaan is van groot toeristisch belang voor Haarlem. Een molen hoort te kunnen draaien, en daarvoor is een goede windvang van belang. Een stadsmolen heeft weliswaar altijd te maken met een beperkte windvang, maar deze mag door de nieuwbouwplannen in het Scheepmakerskwartier niet nog verder verslechteren.

De PvdA wil daarom dat de bebouwing in de uiterste zuidwesthoek van het Scheepmakerskwartier, direct aan de overkant van het kleine insteekhaventje tegenover De Adriaan, maximaal vier bouwlagen hoog wordt. Dit komt overeen met de stellinghoogte van de molen (12 meter). Wanneer hier onverhoopt toch van wordt afgeweken moet uit een onafhankelijk onderzoek duidelijk worden dat dit niet ten kosten gaat van de molenbiotoop van De Adriaan.

Lees hier het persbericht dat wij vandaag over dit onderwerp hebben verzonden.

Eén reactie op Zet molen De Adriaan niet uit de wind

  1. Wim Dragten 16 januari 2008 at 13:52 #

    Graag ondersteun ik dit van harte. Goed dat de PvdA wat doet aan die belachelijke flats tegenover de molen. Natuurlijk is het een namaak-molen, maar hij staat daar toch mooi op die plek en moet natuurlijk kunnen blijven draaien. Ik hoop dat de andere partijen jullie steunen.

Geef een reactie