Meer

Fietsen met de Fietsersbond

Met enige regelmaat gaan wij als PvdA-fractie tijdens onze wekelijkse fractievergadering op maandagavond ergens in de stad op werkbezoek. De afgelopen maanden bezochten we bijvoorbeeld het NZH Vervoersmuseum, de winkeliers in de Cronjé en farmaceutisch bedrijf MSD. Maandag 30 juni maakten wij met de Fietsersbond een fietstocht door Haarlem om een aantal knelpunten voor fietsers met eigen ogen te bekijken. Het werkt altijd veel beter om dit soort dingen ter plekke te bekijken dan het op papier of tijdens een powerpointpresentatie te zien. Daarom zijn dit soort werkbezoeken altijd heel nuttig.

Het bezoek stond vooral in het teken van de Rode Loper naar Haarlem-Noord. Tussen het station en de Grote Markt is deze veilige fiets- en wandelroute inmiddels grotendeels voltooid. Het plan is om deze verbinding in de nabije toekomst ook door te trekken naar Haarlem-Noord. De vraag is echter langs welke route: verbetering van de huidige route over de Kennemerbrug of via een nieuwe fietsbrug in het verlengde van de Kruisweg over de Bolwerken?

De Fietsersbond is groot voorstander van een nieuwe fietsbrug. Veel buurtbewoners zien dit echter niet zitten. Mijn fractiegenoot Roel Schaart heeft eerder in de gemeenteraad een motie ingediend met het verzoek om beide varianten verder uit te werken en voor te leggen aan de gemeenteraad. Op basis van die vergelijking kunnen wij dan in de raad een goede keuze maken. De knelpunten die de Fietsersbond ons tijdens deze fietstocht heeft laten zien zullen wij daar zeker bij betrekken.

Nog geen reacties.

Geef een reactie