Meer

Op bezoek bij Maurits Groen

Vrijwel elke maandag vergadert onze fractie in de fractiekamer in het stadhuis. Maar af en toe verruilen we onze fractiekamer voor een vergadering op locatie ergens in de stad. Zo waren we eerder onder meer bij het ABC Architectuurcentrum en Stem in de Stad. Gisteren vergaderden we opnieuw op locatie, dit keer op kantoor bij Maurits Groen.

Maurits Groen en Al GoreMaurits Groen is de man die de film ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore naar Nederland haalde. Ook nam hij het initiatief tot een Nederlandstalige vertaling van het boek van Gore. In navolging van dit succes heeft hij nog verschillende andere boeken en films over klimaatverandering naar Nederland gehaald. Groen heeft een advies- en communicatiebureau dat gespecialiseerd is in communicatie op het gebied van duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zijn bureau is gevestigd aan de Fonteinlaan in Haarlem en is ook betrokken bij Haarlem Klimaatneutraal (zie een eerdere log).

Met Maurits Groen en een collega hebben we gisteren gediscussieerd over een klimaatneuraal Haarlem. Eerder heeft de gemeenteraad een motie aangenomen die besloot dat Haarlem in 2030 een klimaatneutrale gemeente moet zijn. De plannen hiervoor worden op dit moment gemaakt. Gisteren hebben we gekeken wat er in Haarlem al gebeurt en wat er nog beter kan om dit ambitieuze doel te halen. Een interessante discussie, waar jullie binnenkort zeker meer over zullen kunnen lezen op deze website.

Eén reactie op Op bezoek bij Maurits Groen

 1. maurits groen 1 februari 2008 at 09:08 #

  beste Jeroen,

  Wat aardig, dat verslag! Ik vond het erg leuk dat jullie dat initiatief tot ‘ vergaderen op locatie’ heben en het was me een echt genoegen julie te mogen ontvangen.
  tot binnenkort, wie weet waar!

  hartelijke groet,

  Maurits Groen

Geef een reactie