Meer

Fractieweekend

Het politieke seizoen 2010-2011 is bijna ten einde, maar afgelopen weekend keken wij als PvdA-fractie alweer vooruit naar het volgende seizoen. Elk jaar hebben we met de fractie een fractieweekend. Hierin maken we plannen voor het komende jaar. Dit jaar vond het fractieweekend op 1 en 2 juli plaats in Wijk aan Zee.

Een fractieweekend heeft verschillende doelen. Ten eerste is het bedoeld om de inhoudelijke agenda van de fractie nog eens aan te scherpen en inhoudelijke speerpunten voor het komende jaar vast te stellen. Ten tweede komen er een aantal praktische zaken aan de orde, zoals de inrichting van de wekelijkse fractievergadering en de permanente campagne. En ten derde moet een fractieweekend natuurlijk vooral gezellig zijn en is het bedoeld voor teambuilding.

Zelf mocht ik het programmaonderdeel over de inhoudelijke speerpunten leiden. De drie speerpunten van de PvdA-fractie zullen de vaste volgers niet onbekend in de oren klinken: een sociale stad, werkgelegenheid en wonen in een prettige buurt. Dat waren ook de speerpunten tijdens de verkiezingscampagne. Maar daarnaast hebben we ook per commissie een tweetal speerpunten geformuleerd, waar wij het komende jaar zelf initiatieven op gaan nemen in de raad. Daar moet je op een site als deze van tevoren natuurlijk niet teveel over schrijven, als het goed is gaat iedereen er na de zomervakantie vanzelf iets van merken.

Naast de inhoud is er tijdens een fractieweekend ook altijd veel ruimte voor leuke onderdelen. Een traditie tijdens fractieweekenden is inmiddels de quiz van wethouder Jan Nieuwenburg. Jan kruipt elk jaar in de huid van quizmaster. Dit keer had hij maar liefst honderd kennisvragen over Haarlem voorbereid. Winnaar van deze quiz werd Helga Koper.

Nog geen reacties.

Geef een reactie