Meer

Vakantie: backpacken in China

Na een uitzonderlijk lang en intensief politiek jaar is het dan zover: de komende zes weken is de Haarlemse gemeenteraad met zomerreces.  Zoals eigenlijk elk jaar gebruik ik het zomerreces voor mijn andere grote passie naast de politiek: reizen. De komende maand ga ik backpacken door China. Het wordt mijn vierde reis door Azië, na Thailand en Cambodja (2004), Singapore, Vietnam en Laos (2008) en Indonesië (vorig jaar).

Morgen vertrek ik. Samen met Sjoerd van den Berg heb ik eerst een tussenstop in Dubai. In deze rijke oliestad in de Verenigde Arabische Emiraten kun je onder meer het hoogste gebouw ter wereld, de grootste winkelmall ter wereld en het duurste hotel ter wereld zien. Sjoerd vliegt dinsdag door naar Australië, ik een dag later naar Shanghai in China. Daar zal ik vervolgens een maand rondreizen met het openbaar vervoer en een enkele binnenlandse vlucht. Enkele hoogtepunten tijdens mijn reis: de Verboden Stad in Beijing, de Chinese Muur, het Terracotta Leger bij Xian, panda’s bij Chengdu, traditionele Chinese stadjes in Yunnan, het karstgebergte bij Yangshuo en de culturele mengelmoes in Macau en Hong Kong.

Net als andere jaren probeer ik op deze website een weblog bij te houden. Ik weet nog niet helemaal zeker of dat gaat lukken, want in China zijn veel websites door de overheid geblokkeerd. Twitter en Facebook zijn er bijvoorbeeld niet toegankelijk. Maar als het goed is is mijn website wel gewoon te bezoeken en bij te werken in China en kunnen jullie mijn reis dus de komende maand volgen op deze website.

4 reacties op Vakantie: backpacken in China

 1. Inge Crul 23 juli 2011 at 17:39 #

  Ik was bij tussenstop Dubai blijven steken, zie mijn tweet. China, wauw, spannend hoor.Lijkt me heel bijzondere ervaring.Collega van mij heeft het paar jaar geleden gedaan. Wat haar opviel: je bent nergens alleen, altijd mensen om je heen, altijd gepraat.
  Ben benieuwd naar je berichten. Er zijn ook van die speciale reisblogsites, misschien zijn die niet verboden in China.
  Tot na het reces!

 2. Alwin 23 juli 2011 at 17:43 #

  Hele goede reis toegewenst!

 3. Sophie Hermsen 23 juli 2011 at 21:34 #

  Fijne vakantie!

 4. Guus Dekker 24 juli 2011 at 07:44 #

  Dubai in de zomer is echt bloedjeheet. Gelukkig is er bijna overal airconditioning, zelfs in de bushokjes! Aanrader, met een bootje de Creek over. Veel plezier daar.

  Groeten, Guus

Geef een reactie