Meer

Haarlems Dagblad: ‘Nieuwe toekomst voor Koningstein als centrum creatieven’

Deze week diende ik bij de behandeling van de begroting 2012 een motie in om te onderzoeken of het kantoor Koningstein kan worden omgevormd tot centrum voor de creatieve economie in onze stad (zie een eerdere blog). Donderdag 10 november schrijft het Haarlems Dagblad over deze motie. Je kunt het artikel hier lezen.

Haarlems Dagblad, 10 november 2011:

‘Nieuwe toekomst voor Koningstein als centrum creatieven’

Door Richard Stekelenburg

HAARLEM – Maak van gebouw Koningstein tijdelijk een broedplaats voor creatieve industrie. Die oproep doet de PvdA deze week met steun van coalitiepartners D66, GroenLinks en VVD, en de oppositiepartijen CDA en HaarlemPlus. Ze bdenken aan een periode van tien jaar.

Koningstein is nu nog onderkomen voor gemeenteambtenaren. Die vertrekken daar in 2013, als de Zijlpoort gereed is als onderdeel van het nieuwe stadskantoor.

De bedoeling is uiteindelijk om Koningstein te verkopen. Eerder lagen er onder meer plannen voor een hotel. Mogelijke koper woningcorporatie Ymere haakte vorig jaar af. Volgens wethouder Cassee zijn er echter nog altijd vijf gegadigden.

Gezien het economische klimaat is de verwachting echter dat het gebouw op de hoek van het Rozenprieel (bij de Langebrug) nu veel minder oplevert dan een aantal jaar geleden en wellicht over een paar jaar juist weer meer. Vandaar de oproep van genoemde partijen voor een onderzoek naar een herbestemming voor creatieve industrie.

2 reacties op Haarlems Dagblad: ‘Nieuwe toekomst voor Koningstein als centrum creatieven’

  1. Sophie Hermsen 10 november 2011 at 10:37 #

    Strak plan!

  2. Anke 14 november 2011 at 18:13 #

    graag!!!!!
    Ik wil daar wel een flexplek huren!

Geef een reactie