Meer

Telegraaf: Kunstwerk rijp voor de sloop

Nadat gisteren al een bericht op de website van De Telegraaf verscheen over de sloop van het kunstwerk van Hans Wiesman bij de Arbo Unie, dat was gebaseerd op een log op mijn website, schrijft vandaag ook de papieren versie van De Telegraaf over de sloop. Ook mijn weblog wordt daarin geciteerd. 

Telegraaf, 19 maart 2008:

Kunstwerk rijp voor de sloop

HAARLEM – In Haarlem is met woede en verbijstering gereageerd op de sloop van een kunstwerk van Hans Wiesman, vermaard adept van de moderne Cobrakunst.

Het dubbelzijdige betonrelief was een zeer geliefde plek voor menig kunstliefhebber in de gemeente, maar is intussen voor een deel aan gruzelementen. De gemeente blijkt eind vorig jaar een sloopvergunning te hebben afgegeven aan een vastgoedontwikkelaar, om het oude Arbo Uniegebouw te restaureren. Onderdeel daarvan is een nieuwe entree, waar het kunstwerk in zat gemetseld.

Schoonheid
De nicht van Wiesman, die in 1988 stierf, is kapot van de sloop. „Dit is verschrikkelijk.” Volgens Hanneke VeenhofWiesman was het gemeentebestuur juist overtuigd van de schoonheid: „We zouden op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen, zoals een verbouwing. Maar dat is niet gebeurd. Gek genoeg wist ook de commissie Kunst en Cultuur van niets.”

In de lokale politiek wordt met verbazing gereageerd. „Je kijkt even om en de boel wordt gesloopt”, zegt D66-fractievoorzitter Reefkamp. Zijn PvdA-collega Fritz valt hem bij: „Waar wij het afgelopen jaar met succes zeer veel moeite hebben gedaan om de kunstwerken van Wiesman in de voormalige St. Petrus lts te behouden, wordt dit kunstwerk zomaar gesloopt.”

Eén reactie op Telegraaf: Kunstwerk rijp voor de sloop

  1. Erwin 19 maart 2008 at 08:51 #

    Ik heb nog geen woede of verbijstering kunnen bespeuren.

Geef een reactie